Het grote leed dat Sinterklaasfeest heet, - Villa Wijs
Begrijp me niet verkeerd, ik vind het Sinterklaasfeest een geweldig leuk feest. Maar er zijn van die momenten dat ik denk…Wat doe ik mijn kinderen aan!
Zo kan ‘meneertje’ al vanaf het allereerste Sinterklaasjournaal niet stil zitten op zijn stoel. Springt hij zo nu en dan als een dolle Piet de kamer rond en ligt hij ’s avonds eerst een uur wakker voordat hij de slaap kan pakken. En dat hij gister ineens een dag ziek is inclusief koorts, is zeker geen toeval. Als Oma dan zegt; “Hij is net zijn moeder, die was ook altijd ziek met Sinterklaas!” Dan komen de vraagtekens. Doe ik hier eigenlijk wel goed aan??
Maar het is ook gewoon een ontzettend leuk feest. En dus doen we er met volle teugen aan mee, alleen wel op onze manier… De manier die bij ons past. Voor ons dus geen grote volle zalen met gillende kinderen en een vol verwachting kloppend hart van de spanning. We zoeken het wat kleiner, wat rustiger. Gaan lekker met de kinderen naar een Sinterklaasfilm, maken het niet spannender dan dat het al is, hangen een kalender aan de muur met daarop de planning tot aan pakjesavond en zorgen dat het aantal spannende momenten beperkt blijft.
Het werkt! We zijn deze Sinterklaas perioden beduidend makkelijker door gekomen dan voorgaande jaren. Minder stress, minder boze buien, minder stuiterballen, maar wel veel meer plezier! Het blijft spannend, dat hoort er nu eenmaal bij, maar het moet vooral gewoon leuk zijn!
Ik wens iedereen een heel fijne Sinterklaasavond, geniet, kijk naar die stralende gezichtjes van de kinderen en sla die mooie momenten op in je geheugen.
Dan zwaaien we morgen de Sint vrolijk weer uit….:-)
Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders