‘Ik zou zo graag zien dat mijn kind wat meer zelfvertrouwen krijgt. ‘

Deze hoor ik regelmatig voorbij komen in mijn praktijk. Zo ook bij een Villa Wijsneusje van deze week. Een prachtig meisje dat met haar grote ogen zo mijn ziel binnen kijkt. Een meisje dat dagelijks erg vermoeid uit school komt en die het vervolgens moeilijk vindt zichzelf weer op te laden. Nieuwe dingen zijn voor haar een grote uitdaging, want wat als iets niet meteen helemaal goed gaat, durf je het dan toch gewoon te proberen? In een eerdere ontmoeting gaf ik haar een mooi boek mee om eens samen met mama te lezen. Het boek Rumme Rups, van Mirjam Hildebrand.

Het boek gaat over Rumme, een Rups die weigert zijn buikje rond te eten. Hij vindt het eng om te veranderen en uit te groeien tot een vlinder. Rumme denkt dat hij de dingen niet goed genoeg zal doen.

In een gesprek wat ik met haar moeder voer, komt naar voor dat ze het allemaal even niet meer weet. Waar doe ik goed aan? Haar dochter is regelmatig ziek en heeft al veel lessen verzuimd. Om die reden wil ze haar Villa Wijs afspraak het liefst na schooltijd plannen. Ik vind dat prima, maar merk dat het eigenlijk niet is zoals ze werkelijk zou willen. Haar dochter komt namelijk erg moe uit school, ze vraagt zich af of het dan wel voldoende nut heeft om dan nog te komen. Nut heeft het altijd, maar ik begrijp wat moeder bedoelt. Uiteindelijk maakt ze de beslissing een afspraak te maken voor de volgende dag. Er is nog ruimte, meteen om 9:00 uur.

Al tijdens het telefoongesprek voel ik wat dingen bij me binnen komen. In zo’n gesprek luister ik niet alleen, maar maak ik ook een verbinding op energetisch niveau. Hoe dat werkt? Tja, zo werkt dat gewoon bij mij. Ik voel de persoon aan de andere kant van de lijn en ik voel haar dochter. Zodra we hebben opgehangen schiet het woord vertrouwen door mijn hoofd. Heb vertrouwen.

Deze mama wil dat haar dochter meer zelfvertrouwen krijgt. Dan is het van wezenlijk belang dat ook zijzelf vertrouwen heeft in natuurlijk haar dochter, maar boven alles in zichzelf. Dat ze er op vertrouwt dat wat ze doet, goed is. Dat ze alles doet vanuit die liefdevolle intentie die voortkomt uit de onvoorwaardelijke liefde voor haar dochter.

Ik stuur haar nog een appje, waarin ik haar vertel dat het woord vertrouwen door mijn hoofd schoot. Heb vertrouwen… Het komt binnen, ze begrijpt me.

De volgende dag, 9:00 uur, gaat de bel. Moeder en dochter komen ontspannen binnen. Ik voel duidelijk iets anders dan wat ik voelde aan de telefoon die dag ervoor. Eenmaal boven in mijn praktijk benoem ik dit. Ik voel dat de energie hoger is, fijner. Zowel de kleine meid als haar moeder bevestigen dit. Mooi om te zien dat haar moeder overduidelijk iets heeft gedaan met mijn uitspraak. Het raakte haar en het heeft iets in beweging gezet. Dit werkt door in de energie van haar dochter. En dat raakt mij dan weer. In mijn hart voel ik een twinkeling…

Wat Rumme Rups betreft. Zodra mama gaat voelen dat de dingen die ze doet, goed zullen zijn, ze zichzelf goed genoeg gaat vinden. Het vertrouwen gaat hebben in zichzelf, dan zal haar lieve kleine rups haar buikje vol gaan eten en zich ontpoppen tot een prachtige vlinder.

Daar heb ik alle vertrouwen in!

 

Liefs Esther

 

Wil je graag meer weten over Villa Wijs coaching? Kijk dan een bij Villa Wijs.

 

 

 

 

[mc4wp_form id=”1329″]

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches