‘Ik zou zo graag zien dat mijn kind wat meer zelfvertrouwen krijgt. ‘

Deze hoor ik regelmatig voorbij komen in mijn praktijk. Zo ook bij een Villa Wijsneusje van deze week. Een prachtig meisje dat met haar grote ogen zo mijn ziel binnen kijkt. Een meisje dat dagelijks erg vermoeid uit school komt en die het vervolgens moeilijk vindt zichzelf weer op te laden. Nieuwe dingen zijn voor haar een grote uitdaging, want wat als iets niet meteen helemaal goed gaat, durf je het dan toch gewoon te proberen? In een eerdere ontmoeting gaf ik haar een mooi boek mee om eens samen met mama te lezen. Het boek Rumme Rups, van Mirjam Hildebrand.

Het boek gaat over Rumme, een Rups die weigert zijn buikje rond te eten. Hij vindt het eng om te veranderen en uit te groeien tot een vlinder. Rumme denkt dat hij de dingen niet goed genoeg zal doen.

In een gesprek wat ik met haar moeder voer, komt naar voor dat ze het allemaal even niet meer weet. Waar doe ik goed aan? Haar dochter is regelmatig ziek en heeft al veel lessen verzuimd. Om die reden wil ze haar Villa Wijs afspraak het liefst na schooltijd plannen. Ik vind dat prima, maar merk dat het eigenlijk niet is zoals ze werkelijk zou willen. Haar dochter komt namelijk erg moe uit school, ze vraagt zich af of het dan wel voldoende nut heeft om dan nog te komen. Nut heeft het altijd, maar ik begrijp wat moeder bedoelt. Uiteindelijk maakt ze de beslissing een afspraak te maken voor de volgende dag. Er is nog ruimte, meteen om 9:00 uur.

Al tijdens het telefoongesprek voel ik wat dingen bij me binnen komen. In zo’n gesprek luister ik niet alleen, maar maak ik ook een verbinding op energetisch niveau. Hoe dat werkt? Tja, zo werkt dat gewoon bij mij. Ik voel de persoon aan de andere kant van de lijn en ik voel haar dochter. Zodra we hebben opgehangen schiet het woord vertrouwen door mijn hoofd. Heb vertrouwen.

Deze mama wil dat haar dochter meer zelfvertrouwen krijgt. Dan is het van wezenlijk belang dat ook zijzelf vertrouwen heeft in natuurlijk haar dochter, maar boven alles in zichzelf. Dat ze er op vertrouwt dat wat ze doet, goed is. Dat ze alles doet vanuit die liefdevolle intentie die voortkomt uit de onvoorwaardelijke liefde voor haar dochter.

Ik stuur haar nog een appje, waarin ik haar vertel dat het woord vertrouwen door mijn hoofd schoot. Heb vertrouwen… Het komt binnen, ze begrijpt me.

De volgende dag, 9:00 uur, gaat de bel. Moeder en dochter komen ontspannen binnen. Ik voel duidelijk iets anders dan wat ik voelde aan de telefoon die dag ervoor. Eenmaal boven in mijn praktijk benoem ik dit. Ik voel dat de energie hoger is, fijner. Zowel de kleine meid als haar moeder bevestigen dit. Mooi om te zien dat haar moeder overduidelijk iets heeft gedaan met mijn uitspraak. Het raakte haar en het heeft iets in beweging gezet. Dit werkt door in de energie van haar dochter. En dat raakt mij dan weer. In mijn hart voel ik een twinkeling…

Wat Rumme Rups betreft. Zodra mama gaat voelen dat de dingen die ze doet, goed zullen zijn, ze zichzelf goed genoeg gaat vinden. Het vertrouwen gaat hebben in zichzelf, dan zal haar lieve kleine rups haar buikje vol gaan eten en zich ontpoppen tot een prachtige vlinder.

Daar heb ik alle vertrouwen in!

 

Liefs Esther

 

Wil je graag meer weten over Villa Wijs coaching? Kijk dan een bij Villa Wijs.

 

 

 

 

[mc4wp_form id=”1329″]

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders