Eigenwijs ding!

Een van de eerste zinnen die ik kon zeggen was: “Kank selluf!” En ook onze kleine prinses roept deze zin met enige regelmaat door het huis. Soms tot grote frustratie van mijzelf. Een eigenwijs ding, die dame van ons. Dat ze nog maar heel lang lekker eigenwijs mag blijven! Want wat is er mooier dan het eigenwijze dat in het kind zit en de eigen wijsheid die elk kind bezit.

Dat is waar ik mij in de toekomstige ‘eigenwijze les‘ op wil richten.

Kinderen uitdagen hun eigen wijsheid te gebruiken, door op allerlei creatieve manieren bezig te zijn. Tekenen, schilderen, boetseren, dansen, bewegen, bomen klimmen, op avontuur in de natuur, noem maar op, niks is te gek. Lekker elke les anders doordat je gebruik maakt van wat er op dat moment bij het kind naar boven komt. Op die manier kinderen naar hun binnenste te laten luisteren en hun eigen wijsheid gebruiken. Van te voren enkel bepalen wat het onderwerp van de les zal zijn en met welk materiaal en in welke omgeving je aan de slag gaat. Je stuurt ze een richting in, maar ze bepalen zelf welke weg ze inslaan. Resultaat van het gemaakte werk is niet belangrijk, niet op zoek gaan naar de beste kunstenaars. En wanneer we kiezen voor een bewegings-les ook dan een beroep op hun eigen denkvermogen en intuïtie doen. Geen kant en klare dansjes!

Het is toch heerlijk kinderen te laten luisteren naar hun binnenste. Kinderen bewust te maken van hun eigen wijsheid zodat ze op latere leeftijd gemakkelijker hun eigen weg volgen.

Doen wat hun hart hen ingeeft en hun dromen waar maken. Dat nemen ze mee voor de rest van hun leven…

Jullie begrijpen het al. Na een jaartje lekker thuis met de kids is het de hoogste tijd weer iets te gaan ondernemen! (letterlijk)

Mama zijn voelt heerlijk, maar na een jaar rust begint mijn creatieve brein weer te borrelen en heb ik behoefte aan meer dan alleen mama zijn. Het brainstormen is in volle gang, er wordt nagedacht over een naam, een logo, website en ga zo maar door. En dat alles op mijn eigen wijze, lekker eigenwijs! De eigenwijze les zal een van de dingen zijn die ik ga doen, de rest houd ik nog even voor mezelf aangezien ook voor mij nog niet alles op alle vlakken duidelijk is.

Wat mij wel helemaal duidelijk is, vanaf 1 april zie ik mezelf weer officieel als werkende moeder!

Wordt vervolgd….

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders