Eigenwijs ding!

Een van de eerste zinnen die ik kon zeggen was: “Kank selluf!” En ook onze kleine prinses roept deze zin met enige regelmaat door het huis. Soms tot grote frustratie van mijzelf. Een eigenwijs ding, die dame van ons. Dat ze nog maar heel lang lekker eigenwijs mag blijven! Want wat is er mooier dan het eigenwijze dat in het kind zit en de eigen wijsheid die elk kind bezit.

Dat is waar ik mij in de toekomstige ‘eigenwijze les‘ op wil richten.

Kinderen uitdagen hun eigen wijsheid te gebruiken, door op allerlei creatieve manieren bezig te zijn. Tekenen, schilderen, boetseren, dansen, bewegen, bomen klimmen, op avontuur in de natuur, noem maar op, niks is te gek. Lekker elke les anders doordat je gebruik maakt van wat er op dat moment bij het kind naar boven komt. Op die manier kinderen naar hun binnenste te laten luisteren en hun eigen wijsheid gebruiken. Van te voren enkel bepalen wat het onderwerp van de les zal zijn en met welk materiaal en in welke omgeving je aan de slag gaat. Je stuurt ze een richting in, maar ze bepalen zelf welke weg ze inslaan. Resultaat van het gemaakte werk is niet belangrijk, niet op zoek gaan naar de beste kunstenaars. En wanneer we kiezen voor een bewegings-les ook dan een beroep op hun eigen denkvermogen en intuïtie doen. Geen kant en klare dansjes!

Het is toch heerlijk kinderen te laten luisteren naar hun binnenste. Kinderen bewust te maken van hun eigen wijsheid zodat ze op latere leeftijd gemakkelijker hun eigen weg volgen.

Doen wat hun hart hen ingeeft en hun dromen waar maken. Dat nemen ze mee voor de rest van hun leven…

Jullie begrijpen het al. Na een jaartje lekker thuis met de kids is het de hoogste tijd weer iets te gaan ondernemen! (letterlijk)

Mama zijn voelt heerlijk, maar na een jaar rust begint mijn creatieve brein weer te borrelen en heb ik behoefte aan meer dan alleen mama zijn. Het brainstormen is in volle gang, er wordt nagedacht over een naam, een logo, website en ga zo maar door. En dat alles op mijn eigen wijze, lekker eigenwijs! De eigenwijze les zal een van de dingen zijn die ik ga doen, de rest houd ik nog even voor mezelf aangezien ook voor mij nog niet alles op alle vlakken duidelijk is.

Wat mij wel helemaal duidelijk is, vanaf 1 april zie ik mezelf weer officieel als werkende moeder!

Wordt vervolgd….

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches