Eigenwijs ding!

Een van de eerste zinnen die ik kon zeggen was: “Kank selluf!” En ook onze kleine prinses roept deze zin met enige regelmaat door het huis. Soms tot grote frustratie van mijzelf. Een eigenwijs ding, die dame van ons. Dat ze nog maar heel lang lekker eigenwijs mag blijven! Want wat is er mooier dan het eigenwijze dat in het kind zit en de eigen wijsheid die elk kind bezit.

Dat is waar ik mij in de toekomstige ‘eigenwijze les‘ op wil richten.

Kinderen uitdagen hun eigen wijsheid te gebruiken, door op allerlei creatieve manieren bezig te zijn. Tekenen, schilderen, boetseren, dansen, bewegen, bomen klimmen, op avontuur in de natuur, noem maar op, niks is te gek. Lekker elke les anders doordat je gebruik maakt van wat er op dat moment bij het kind naar boven komt. Op die manier kinderen naar hun binnenste te laten luisteren en hun eigen wijsheid gebruiken. Van te voren enkel bepalen wat het onderwerp van de les zal zijn en met welk materiaal en in welke omgeving je aan de slag gaat. Je stuurt ze een richting in, maar ze bepalen zelf welke weg ze inslaan. Resultaat van het gemaakte werk is niet belangrijk, niet op zoek gaan naar de beste kunstenaars. En wanneer we kiezen voor een bewegings-les ook dan een beroep op hun eigen denkvermogen en intuïtie doen. Geen kant en klare dansjes!

Het is toch heerlijk kinderen te laten luisteren naar hun binnenste. Kinderen bewust te maken van hun eigen wijsheid zodat ze op latere leeftijd gemakkelijker hun eigen weg volgen.

Doen wat hun hart hen ingeeft en hun dromen waar maken. Dat nemen ze mee voor de rest van hun leven…

Jullie begrijpen het al. Na een jaartje lekker thuis met de kids is het de hoogste tijd weer iets te gaan ondernemen! (letterlijk)

Mama zijn voelt heerlijk, maar na een jaar rust begint mijn creatieve brein weer te borrelen en heb ik behoefte aan meer dan alleen mama zijn. Het brainstormen is in volle gang, er wordt nagedacht over een naam, een logo, website en ga zo maar door. En dat alles op mijn eigen wijze, lekker eigenwijs! De eigenwijze les zal een van de dingen zijn die ik ga doen, de rest houd ik nog even voor mezelf aangezien ook voor mij nog niet alles op alle vlakken duidelijk is.

Wat mij wel helemaal duidelijk is, vanaf 1 april zie ik mezelf weer officieel als werkende moeder!

Wordt vervolgd….

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches