Al een aantal weken zijn onze kinderen in de ban van de site www.beleefdelente.nl 

Als gehypnotiseerd kijken ze naar de filmpjes waarin de slechtvalk zijn eieren legt en de ooievaar boven op zijn nest zit. Dan inneens zien wij met enige regelmaat een merel in en uit de heg vliegen. Zou hij een nestje aan het bouwen zijn? En ja hoor, een heel mooi schattig nestje tussen de klimop. Zodra de merel wegvliegt, kijken we in het nestje om te ontdekken dat er drie eitjes in liggen. De ogen van onze prinses beginnen te glimmen en meneertje zou het liefst de eitjes even in zijn handen pakken, maar dat mag niet leggen wij hem uit. De volgende dag vinden de buren een ei in de tuin. Even ben ik bang dat er een eitje uit het nest is gevallen, maar nee, dit is een veel groter ei! Het blijkt een eendenei te zijn. Vast van een van de eenden die wij regelmatig in onze tuin mogen begroeten. De kinderen vinden het prachtig! 
En dan ineens horen we kleine piep geluidjes uit de heg komen. Ja hoor, het is zover, nieuw leven! Drie oerlelijke kale koppies steken boven het nest uit. Met hun snaveltjes wijd open wachten ze op de volgende worm die moeder of vader merel zal komen brengen. En zo hebben wij ineens ons eigen beleef de lente filmpje!
Vrolijk pasen allemaal!

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches