Even een aanvulling op mijn blogWelkom thuis’.  Ik hoop namelijk dat het jullie aan het denken heeft gezet. Haha, hoe cynisch, aan het ‘denken‘ gezet! Ben je jezelf ervan bewust hoe vaak je vandaag van je hart naar je hoofd bent verhuisd. Heb je genoten van die heerlijke cappuccino vanmiddag en weet je nog hoe je avondeten smaakte? Of heb je gewoon alles naar binnen gewerkt en zat je ondertussen moederziel alleen op je zolderkamer? Ik ben eerlijk, ook bij mij is vandaag de deur naar zolder weer een aantal keren open gegaan. Het verschil is alleen dat ik mij er nu bewust van ben. En dus draai ik mij om, sluit de deur en loop met een grote glimlach de zoldertrap af richting de woonkamer, waar ik geniet van mijn heerlijk zelfgemaakte cappuccino.

Wil je weten hoe je gemakkelijk vanuit je hoofd naar je hart kunt gaan, probeer dan eens de onderstaande oefening uit. Ik hoor graag wat je er van vindt!

Oefening:

Neem een klein voorwerp, bijvoorbeeld een pen en leg deze voor je neer op tafel. Kijk er nu naar alsof het je aller grootste bezit is. Pak het dan met de grootste zorgvuldigheid op, koester het even. Dan leg je het met dezelfde zorgvuldigheid terug op tafel. Welkom thuis! Je bent zojuist vanuit je hoofd naar je hart verhuisd!

Voel je het verschil?

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches