Wanneer je lichaam je huis is en je jezelf afvraagt welk plekje in huis jouw fijnste plekje is, wat zou dat dan zijn? Toen iemand me dat vroeg wist ik het antwoord al voordat de vraag helemaal gesteld was. Mijn hart! Toen ik er over nadacht besefte ik ineens dat ik veel vaker in mijn hoofd zit, op die donkere saaie zolderkamer. De rest van mijn huis is met enige regelmaat helemaal leeg en verlaten! Hier moest iets drastisch veranderen!

De grote opruiming van mijn zolder (lees mijn hoofd) is al een hele poos  geleden afgerond, maar de renovatie van de rest van mijn huis is nog in volle gang. Heel voorzichtig ben ik van mijn zolderkamer de trap af naar beneden geslopen, een beetje onwennig nog. Als ik merk dat het aanwezig zijn in het ‘hart’ van mijn eigen huis voelt als thuiskomen, gooi ik alle ramen en deuren open. De grote schoonmaak kan beginnen! Hier en daar een likje verf, we verplaatsen wat meubelstukken en we gooien een heleboel (oude) troep naar buiten. Weg ermee! Zo ontstaat er weer ruimte voor nieuwe dingen! En dat voelt heerlijk!

Mijn huis is bijna klaar, het ontbreekt alleen nog aan wat leuke accessoires. Hiernaar ben ik druk opzoek, ik merk dat ik moeilijk kan kiezen. Zoveel dingen zijn leuk en inspirerend…

Als ik me ’s avonds terugtrek in mijn ‘woonkamer’ en heerlijk languit op de bank lig, mijn ogen sluit, ontstaan de mooiste ’accessoires’. Stiekem weet ik best wat ik wil. Plots schrik ik wakker! Hoor ik iemand op zolder? Ik ren de trap op naar boven waar ik in een hoekje mijn angst zie staan. Als mijn gedachten alle mooie accessoires over boord willen gooien, loop ik de deur uit. Ik sluit mijn zolderkamer en loop de trap af. Het is beter dat ik voorlopig even niet op zolder kom. Bovendien voel ik mij veel prettiger in het hart van mijn eigen woning, dat is waar ik me thuis voel. Ik steek de kaarsjes aan, zet wat fleurige voorjaarsbloemen op tafel en hang een slinger aan de muur met de tekst  ‘welkom thuis!’

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches