Authentiek, zijn zoals je bedoeld bent. Dat gun jij je kind toch ook? Door ze te laten zijn wie ze zijn, ze te leren bij zichzelf te blijven, worden het daadkrachtige, zelfverzekerde, liefdevolle volwassenen die weten wat ze willen, doordat ze durven luisteren naar hun eigen binnenste. Een zelfverzekerd kind gaat hand in hand met het kind dat zichzelf mag zijn.

Tijdens het opgroeien tot een volwassen persoon is het mogelijk dat kinderen door opvoeding, school en gebeurtenissen in het leven stukjes van hun authenticiteit verliezen. Waardoor ze steeds minder vaak naar hun binnenste gaan luisteren en het moeilijker wordt te voelen wie ze zijn en wat ze willen. Hierdoor soms moeilijker tot beslissingen kunnen komen, angsten ontwikkelen, of hun zelfvertrouwen gaat afnemen. Hier ligt mijn passie. Ik weet zelf maar al te goed hoe dat is wanneer je het contact met je binnenste verliest. Er op latere leeftijd achter komen dat je tijdens het opgroeien naar een volwassen persoon je bent gaan aanpassen aan anderen. Jezelf bent gaan gedragen naar hoe jij denkt dat anderen jou het liefst zien. Om dan weer terug zien te komen bij je binnenste is een hels karwij. Het kan jaren in beslag nemen, een gevecht met jezelf zijn. Zonde!

Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een manier om kinderen op jonge leeftijd te leren bij zichzelf te blijven. Te blijven luisteren naar hun binnenste, contact te houden met hun eigen ikje. Op die manier kunnen zij zich beter staande houden in een wereld die hen overweldigd. Visualiseren, creativiteit, dans en beweging, maar ook ontspanning en ademhaling helpt kinderen, maar ook volwassenen, om dichter bij zichzelf te kunnen blijven. Ik laat kinderen ontdekken en voelen dat je op verschillende plaatsen in je lichaam aanwezig kunt zijn. Dat je beslissingen kunt nemen vanuit je hoofd, maar ook vanuit je hart. En wat doe je als je te veel in je hoofd zit, je te veel piekert? Hoe los je dat op, zodat er weer rust in je hoofd ontstaat? Of wat als je steeds maar weer moet denken aan een nare herinnering, of last hebt van enge dromen of niet goed kunt slapen? Met behulp van de Villa Wijs methode, geef ik kinderen tips en trucs hoe hier mee om te gaan. Hieronder een trucje dat ik graag met jullie wil delen.

Post!

Vooral gevoelige kinderen hebben nogal eens last van de drukte om hen heen. Ze pikken sferen en gevoelens van andere op en raken hierdoor van slag. Hier een oefening om bij jezelf te komen, terug te geven wat niet van jou is, en je beschermen voor de drukte om je heen. En ja hoor, hij werkt ook bij ‘grote’ kinderen 😉

Zoek een plaatsje op een stoel en ga zitten. Het mag ook op de grond in kleermakerszit of liggend. Sluit je ogen en adem eens diep in. Hierbij maak je een dikke bolle buik, net zoals de buik van Winnie the Pooh. Winnie the PoohWanneer je uit ademt blaas je met getuite lippen heel rustig uit. Dit doe je een paar keer, tot je rust voelt, of tot je als ouder ziet aan je kind dat het rustiger wordt en ontspant. Je kunt je handen hierbij op je buik houden. Doe dit ter hoogte van je navel en laat de vingertoppen van je middelvingers elkaar raken. Bij inademing zullen de vingertoppen van elkaar verwijderd raken, om vervolgens bij uitademen elkaar weer te raken. Dan pakken we (in gedachten) een grote envelop. Maak deze open en stop er alle gevoelens, sferen en gedachten in die niet bij jou horen en niet van jou zijn. Misschien heb je meerder enveloppen nodig, dat is prima. Dan plak je de envelop dicht en zet er met een grote stempel op “retour afzender”.  Als je wilt kun je ook een grote envelop vullen met je zorgen, pieker gedachten of je angsten. Stop ze in de envelop en plak hem dicht. Op deze envelop zetten we een stempel met de tekst “Moeder Aarde”. Zij zal de envelop met liefde in ontvangst nemen en al je angsten, zorgen en gedachten omzetten in positieve energie. Dan stop je de envelop(pen) in de brievenbus en klopt je handen af. Zo daar ben je vanaf! Om jezelf de rest van de dag te beschermen, knip je in je (bolle) buik een gloeilampje aan. Het lampje gaat branden, steeds een beetje feller en feller. Het verspreidt zijn licht. In je buik en in de rest van jouw lichaam. Tot je hele lichaam gevuld is met licht. Het lampje gaat nog feller schijnen, zo fel dat er een cirkel van licht om jou heen verschijnt. Ziezo, je bent klaar!

Wil je graag meer weten over de Villa Wijs methode? Of wil jouw zoon/dochter misschien wel dat allerlaatste plekje in de Villa Wijs training opvullen? We gaan donderdag van start, dus het kan nog net! Kijk snel op Villa Wijs en geef je op!

[mc4wp_form]

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches