Vanuit je ooghoeken zie je de to do lijst van een halve meter op het aanrecht liggen. Op je bovenkamer (in je hoofd) flitsen meteen allerlei gedachten rond. Terwijl je de pauzehapjes van je kids klaar maakt, werk je een boterham naar binnen en vul je nog snel dat ‘hulpouders gezocht’ strookje in.  Vanaf de WC klinkt een gillend kind; “Mám, ik ben klaahaar”. Tussendoor kijk je op je horloge om te ontdekken dat je nog precies 10 minuten hebt voordat de schoolbel gaat en flitst er ondertussen een berg wasgoed door je hoofd die je nog graag in de wasmachine had willen doen. Hélp!!  Hoe verliep jouw Mindful MOMday vandaag? 

Mindfulness: een vorm van meditatie waarin men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment. Het lijkt zo simpel, mindful leven, ofwel ‘met bewuste aandacht’. Maar ‘leven in het moment’ valt nog niet mee in de hectiek van alledag!

Hoewel je weet dat jouw wasmachine echt niet vanzelf gaat draaien wanneer je er maar vaak genoeg aan denkt, valt het niet mee deze gedachten uit te schakelen. Ik geef je 3 tips om te helpen jouw eerstvolgende ‘Minful MOMday’ (en alle andere dagen) met frisse moed van start te gaan!

  1. Focus eens wat vaker op je ademhaling. Vaak zit je ademhaling heel hoog (borstgebied) en ben je alleen maar bezig met andere zaken waar je op dat moment niks aan kunt doen. Door je bewust te worden van je ademhaling, deze naar je buik te verplaatsen word je rustiger en ben je beter in staat om in het moment te zijn en te blijven. Leg je handen maar eens op je buik (navel), laat je vingertoppen elkaar raken. Adem dan diep in door je neus en voel hoe je buik opbolt en je vingertoppen van elkaar verwijderen. Wanneer je uitblaast door je mond voel je dat je buik weer kleiner wordt. Doe dit minstens 5 keer om je dag goed te beginnen. Ook tussendoor, bijvoorbeeld op het toilet, kun je deze oefening doen.
  2. Het plaatje hierboven is een goed voorbeeld van ‘mind full’ en ‘mindful’. Bij de fietsende moeder is het hoofd overduidelijk vol. Zij is niet in het moment. Probeer eens wat vaker te doen wat het kind achterop doet. Kijk om je heen, bewust. Zie de bloemen, voel de warmte van de zon, luister naar wat je kind achterop de fiets allemaal te vertellen heeft, zonder ondertussen te denken aan het boodschappenbriefje.
  3. Kom uit je hoofd! Als ontwikkelaar van de Villa Wijs methode, een visualisatie methode waarbij ik het lichaam vergelijk met een huis, leg ik uit hoe je van denken naar voelen kunt gaan. Dat wanneer je boven op je piekerzolder loopt te piekeren, je gewoonweg de trap naar beneden kunt nemen om je daar vervolgens in het centrum van jouw woning, je buik, te nestelen. Vanuit je buik wordt het een stuk makkelijker om in het moment te blijven.

Lijkt het je leuk hier eens een workshop over te volgen, kijk dan eens bij Mama Relax. In vier lessen van 1 1/2 uur gaan we ontdekken hoe je vanuit je hoofd terug in je centrum kunt komen. Hoe je hierdoor beter in je eigen kracht kunt staan. Dat je kunt voelen welke energie van jou is en wat van de ander en dat je kunt leren die energie die je overneemt van een ander, bij de ander te laten. Hoe je door mindful te zijn, beter bij jezelf kunt voelen wat je wilt en hoe je het wilt, door weer contact te maken met je binnenste, je Spirit!

Ik wil graag meer informatie over ‘Mama relax!’ 

Ik zou het fijn vinden wanneer je dit artikel zou willen delen, op die manier hoop ik de mensen te bereiken die er iets aan hebben. Ik ben je heel dankbaar!

Wil je graag meer weten over deze Villa Wijs methode, kijk dan eens op de site onder Villa Wijs.

 

Liefs Estherhart 1

 

[mc4wp_form]

 

 

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches