Vanuit je ooghoeken zie je de to do lijst van een halve meter op het aanrecht liggen. Op je bovenkamer (in je hoofd) flitsen meteen allerlei gedachten rond. Terwijl je de pauzehapjes van je kids klaar maakt, werk je een boterham naar binnen en vul je nog snel dat ‘hulpouders gezocht’ strookje in.  Vanaf de WC klinkt een gillend kind; “Mám, ik ben klaahaar”. Tussendoor kijk je op je horloge om te ontdekken dat je nog precies 10 minuten hebt voordat de schoolbel gaat en flitst er ondertussen een berg wasgoed door je hoofd die je nog graag in de wasmachine had willen doen. Hélp!!  Hoe verliep jouw Mindful MOMday vandaag? 

Mindfulness: een vorm van meditatie waarin men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment. Het lijkt zo simpel, mindful leven, ofwel ‘met bewuste aandacht’. Maar ‘leven in het moment’ valt nog niet mee in de hectiek van alledag!

Hoewel je weet dat jouw wasmachine echt niet vanzelf gaat draaien wanneer je er maar vaak genoeg aan denkt, valt het niet mee deze gedachten uit te schakelen. Ik geef je 3 tips om te helpen jouw eerstvolgende ‘Minful MOMday’ (en alle andere dagen) met frisse moed van start te gaan!

  1. Focus eens wat vaker op je ademhaling. Vaak zit je ademhaling heel hoog (borstgebied) en ben je alleen maar bezig met andere zaken waar je op dat moment niks aan kunt doen. Door je bewust te worden van je ademhaling, deze naar je buik te verplaatsen word je rustiger en ben je beter in staat om in het moment te zijn en te blijven. Leg je handen maar eens op je buik (navel), laat je vingertoppen elkaar raken. Adem dan diep in door je neus en voel hoe je buik opbolt en je vingertoppen van elkaar verwijderen. Wanneer je uitblaast door je mond voel je dat je buik weer kleiner wordt. Doe dit minstens 5 keer om je dag goed te beginnen. Ook tussendoor, bijvoorbeeld op het toilet, kun je deze oefening doen.
  2. Het plaatje hierboven is een goed voorbeeld van ‘mind full’ en ‘mindful’. Bij de fietsende moeder is het hoofd overduidelijk vol. Zij is niet in het moment. Probeer eens wat vaker te doen wat het kind achterop doet. Kijk om je heen, bewust. Zie de bloemen, voel de warmte van de zon, luister naar wat je kind achterop de fiets allemaal te vertellen heeft, zonder ondertussen te denken aan het boodschappenbriefje.
  3. Kom uit je hoofd! Als ontwikkelaar van de Villa Wijs methode, een visualisatie methode waarbij ik het lichaam vergelijk met een huis, leg ik uit hoe je van denken naar voelen kunt gaan. Dat wanneer je boven op je piekerzolder loopt te piekeren, je gewoonweg de trap naar beneden kunt nemen om je daar vervolgens in het centrum van jouw woning, je buik, te nestelen. Vanuit je buik wordt het een stuk makkelijker om in het moment te blijven.

Lijkt het je leuk hier eens een workshop over te volgen, kijk dan eens bij Mama Relax. In vier lessen van 1 1/2 uur gaan we ontdekken hoe je vanuit je hoofd terug in je centrum kunt komen. Hoe je hierdoor beter in je eigen kracht kunt staan. Dat je kunt voelen welke energie van jou is en wat van de ander en dat je kunt leren die energie die je overneemt van een ander, bij de ander te laten. Hoe je door mindful te zijn, beter bij jezelf kunt voelen wat je wilt en hoe je het wilt, door weer contact te maken met je binnenste, je Spirit!

Ik wil graag meer informatie over ‘Mama relax!’ 

Ik zou het fijn vinden wanneer je dit artikel zou willen delen, op die manier hoop ik de mensen te bereiken die er iets aan hebben. Ik ben je heel dankbaar!

Wil je graag meer weten over deze Villa Wijs methode, kijk dan eens op de site onder Villa Wijs.

 

Liefs Estherhart 1

 

[mc4wp_form]

 

 

 

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches