Stoere jongens middag

Gevoelige, of hoogsensitieve kinderen raken vaak snel overweldigd door prikkels van buitenaf. Schrikken sneller, voelen meer of kunnen slecht tegen een drukke en luidruchtige omgeving. Ze hebben het vaak moeilijk op school en voelen zich niet altijd even goed begrepen of voelen zich anders dan anderen. Vooral voor gevoelige/hoogsensitieve jongens is het lastig om zich staande te houden, te voldoen aan het beeld van ‘de stoere jongen’. Jongens zijn immers échte bikkels. Ze houden van auto’s, voetballen en stoeien. Huilen, daar doen ze niet aan. Maar wát als je als jongen niet voldoet aan dit stoere jongens beeld?

Voor jongens die gevoelig, maar op hun manier tóch ook erg stoer zijn, organiseert ‘Door Esther’ een stoere jongens middag. Een workshop waarbij gevoelige/hoogsensitieve jongens elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontdekken dat er meer jongens zijn zoals zij. Dat ze misschien helemaal niet zo anders zijn als ze denken dat ze zijn. Tijdens deze middag leren ze hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen prikkels van buitenaf, besteden we aandacht aan ademhaling en wat dit voor je kan doen op momenten dat je bijvoorbeeld bang bent, of verdrietig. Door middel van spel, opdrachten en (visualisatie)oefeningen krijgen ze nieuwe inzichten hoe beter om te gaan met hun gevoeligheid. Dit alles aangepast aan hun belevingswereld. Met als locatie de Loonse en Drunense Duinen, zal er ook tijd zijn om in bomen te klimmen en te ravotten in het zand. Ze zullen niet alleen een gezellige middag hebben, maar ook thuis komen met een stukje bagage waar ze zowel thuis als op school iets aan hebben.

Ben jij een ouder van een gevoelige zoon die wel wat tips en trucs kan gebruiken? Schrijf je zoon dan nú in voor de ‘Stoere jongens middag’ en stuur ons een mail! Voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. Mocht je kind buiten deze leeftijdsgrens vallen, neem ook dan gerust contact op met ons.

Lees hier mijn blog naar aanleiding van de eerste stoere jongens middag en lees de ervaring van een van de ouders.

Eerstvolgende Stoere jongens middag:

Nog niet bekend

Locatie: Roestelberg, Kaatsheuvel, Loonse en Drunense Duinen

Inclusief: drinken en iets lekkers

Kosten: €18,50 per kind

 

 

Stoere jongens middag Foto's: Femke Elesen-Stokkermans
Stoere jongens middag
Foto’s: Femke Elesen-Stokkermans

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders