Eigenwijze doe les - Villa Wijs

Eigenwijze doe les

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

– Albert Einstein –

 fish

Iedereen heeft talent, de vraag is doe je er wat mee?  Misschien twijfel je aan je kunnen, is je angst groter dan je zelfvertrouwen, of vind je het moeilijk te luisteren naar dat innerlijke stemmetje, je ‘binnenste’. Doe jij wat je het allerliefste doet, of vind je het moeilijk je hart te volgen. Gun jij het je kind te leven vanuit zijn eigen binnenste, zodat hij (of zij) op latere leeftijd gemakkelijker zijn eigen weg volgt, zichzelf durft te zijn, doet wat zijn hart hem ingeeft en zijn dromen waar maakt? 

 

Iedereen heeft talent 

Het doel van de eigenwijze doe les is kinderen te leren luisteren naar hun binnenste. Hun zelfvertrouwen vergroten en hun zelfbeeld versterken. Als pasgeborene kom je op de wereld met vanbinnen je eigen unieke wijsheid, je ziel. Je bent puur en voelt precies wat je hart je ingeeft. Tijdens het opgroeien is het moeilijk dit gevoel vast te blijven houden. Ga eens na bij jezelf, is het jou gelukt? Vaak is het antwoord nee. Kinderen worden snel gevormd, passen zich aan en verliezen hun authenticiteit. Ze krijgen tijdens het opgroeien veel informatie voor de geest, ook aan het verzorgen van het lichaam wordt gedacht, maar waar en hoe wordt hen geleerd te luisteren naar dat wat al in hen zit, hun eigen wijsheid, hun talent. Door kinderen bewust te maken van die eigen wijsheid zullen ze op latere leeftijd gemakkelijker hun eigen weg volgen, zichzelf durven zijn, doen wat hun hart hen ingeeft en hun dromen waar maken. Ze nemen het mee voor de rest van hun leven.

 

De eigenwijze doe les in het kort:

  • Voor alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar
  • Voor kinderen die graag creatief bezig zijn, maar de voorkeur hebben dit op hun eigen manier te doen (hun eigen wijze…)
  • Vergroten van het zelfvertrouwen en versterken van een positief zelfbeeld
  • Leren ontspannen, creativiteit leidt tot ontspanning
  • Les wordt gegeven in workshopvorm
  • gedurende het gehele jaar zijn de (losse) workshops in verschillende disciplines te volgen

 

Uitleg eigenwijze doe les: 

Kinderen zullen worden uitgedaagd hun eigen wijsheid te gebruiken door op allerlei creatieve manieren bezig te zijn. Denk hierbij aan tekenen, schilderen, boetseren, dansen, bewegen, theater, bomen klimmen, op avontuur in de natuur, verhalen vertellen of misschien zelfs schrijven. Elke doe les is anders doordat we gebruik maken van wat er op dat moment bij de kinderen naar boven komt. Kinderen leren op die manier naar hun binnenste luisteren en hun eigen wijsheid te gebruiken. Van te voren wordt enkel bepaald wat het onderwerp van de les is en met welk materiaal en in welke omgeving we aan de slag gaan. De kinderen worden in een bepaalde richting gestuurd, maar zullen daarna hun eigen weg volgen. Het uiteindelijke resultaat van het gemaakte werk is niet van belang, we zijn niet op zoek naar de beste kunstenaars of acteurs. Wanneer gekozen wordt voor een bewegingsles, of een les in de natuur, zal ook hier een beroep gedaan worden op hun eigen denkvermogen en intuïtie.

Iedere workshop zal van start gaan met een of meerdere oefeningen waarbij de kinderen zullen ontspannen. Op die manier laten we de drukte van alle dag los en komen zo nodig vanuit het hoofd, terug in het centrum van ons lichaam. Dit is van groot belang, aangezien we op die manier het allerbeste in verbinding staan met ons binnenste, je eigen ‘ik’. Dit gebeurd op een manier die kinderen zal aanspreken. Door aandacht te besteden aan ontspanning en ademhaling zullen kinderen dit op jonge leeftijd eigen maken en er op latere leeftijd nog dagelijks plezier van hebben.

 

Houd onze site goed in de gaten voor de eerstvolgende ‘Eigenwijze doe les’. Like onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten! Wil je graag meer informatie, heb je vragen, neem dan  hier  contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders