Een poosje geleden kwam onze kleine prinses met een grote glimlach de schoolpoort uit gelopen. In haar hand een plastictas. “Niks bijzonders hoor mam”, zei ze, en ze hield haar tas stevig in haar handje geklemd. En ook de kleine meneer kwam naar buiten met een zakje, een afvalzakje volgens hem. Thuis hebben ze die twee afvalzakjes zorgvuldig verstopt. “Mam, moet je nog stofzuigen boven? Ook onder het bed? Want daar hoeft het voorlopig niet hoor Mam!” De hint was duidelijk, haha! Alleen die voorpret is al een cadeau op zich.

Een week geleden stond de gang vol met spullen. Boodschappen, koffers met kleding, zwemvesten, alles voor een weekje plezier op het water. Op de valreep werden ook nog twee afvalzakjes in de auto geladen. “Afvalzakjes, moeten die ook mee?” Ik ben een kei in acteren! “Jaha, die moeten ook mee Mam!” En zo vertrokken wij voor een week plezier inclusief twee afvalzakjes…

Gisteravond stonden die twee afvalzakjes boven op de kast. “Niet aankomen hoor Mam, die moeten we morgen even weggooien.” Oh, wat geniet ik hier toch van!

Vanmorgen werd het afval uit de afvalzakjes gehaald. En bleek er geen afval, maar een grote verassing in te zitten. “Fijne Moederdag Mam!” Er volgde een dikke zoen en een prachtig gedicht. Tot in het diepste van mijn ziel geraakt, denk ik nu terug aan al die leuke en fijne geniet momentjes die ik al heb mogen hebben met ons gezin. Er is geen twijfel over mogelijk, het allermooiste, beste cadeau ooit, is het geschenk dat ik moeder mocht worden van twee prachtige kinderen. Zodat ik elk jaar weer mag genieten van deze dag en van alle andere dagen dat ik moeder ben! Wat is jouw mooiste cadeau vandaag?

Fijne Moederdag allemaal!

Liefs Esther 

Bron foto: www.gesselli.nl

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders