Een poosje geleden kwam onze kleine prinses met een grote glimlach de schoolpoort uit gelopen. In haar hand een plastictas. “Niks bijzonders hoor mam”, zei ze, en ze hield haar tas stevig in haar handje geklemd. En ook de kleine meneer kwam naar buiten met een zakje, een afvalzakje volgens hem. Thuis hebben ze die twee afvalzakjes zorgvuldig verstopt. “Mam, moet je nog stofzuigen boven? Ook onder het bed? Want daar hoeft het voorlopig niet hoor Mam!” De hint was duidelijk, haha! Alleen die voorpret is al een cadeau op zich.

Een week geleden stond de gang vol met spullen. Boodschappen, koffers met kleding, zwemvesten, alles voor een weekje plezier op het water. Op de valreep werden ook nog twee afvalzakjes in de auto geladen. “Afvalzakjes, moeten die ook mee?” Ik ben een kei in acteren! “Jaha, die moeten ook mee Mam!” En zo vertrokken wij voor een week plezier inclusief twee afvalzakjes…

Gisteravond stonden die twee afvalzakjes boven op de kast. “Niet aankomen hoor Mam, die moeten we morgen even weggooien.” Oh, wat geniet ik hier toch van!

Vanmorgen werd het afval uit de afvalzakjes gehaald. En bleek er geen afval, maar een grote verassing in te zitten. “Fijne Moederdag Mam!” Er volgde een dikke zoen en een prachtig gedicht. Tot in het diepste van mijn ziel geraakt, denk ik nu terug aan al die leuke en fijne geniet momentjes die ik al heb mogen hebben met ons gezin. Er is geen twijfel over mogelijk, het allermooiste, beste cadeau ooit, is het geschenk dat ik moeder mocht worden van twee prachtige kinderen. Zodat ik elk jaar weer mag genieten van deze dag en van alle andere dagen dat ik moeder ben! Wat is jouw mooiste cadeau vandaag?

Fijne Moederdag allemaal!

Liefs Esther 

Bron foto: www.gesselli.nl

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

2 reacties op “Wat is jouw mooiste cadeau vandaag?”

  1. Wat mooi geschreven zeg! Zie jou en de kinderen al helemaal glunderen! Ik heb het nu ook mogen ervaren. Cadeautjes voor Moederdag zijn mooi, maar mijn allermooiste cadeautje is en blijft mijn lieve kleine meisje!!

    1. Het is niet uit te leggen dat gevoel, dat moet je ervaren. Een eerste Moederdag is dan ook heel bijzonder Bauke. Dat was vast weer een geniet momentje voor jou. ☺️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches