Deze week zijn er weer een aantal nieuwe kinderen met de individuele Villa Wijs trainingen van start gegaan. Om de week komen ze een uurtje richting mijn praktijk. Samen werken we in de Villa Wijs map, gaan we visualiseren, vertel ik over wat een energieveld is en wat je hier zelf mee kunt en kletsen we over wat hen zoal bezig houdt.

Zo mocht ik weer een prachtig Villa Wijsneusje ontvangen van net 7 en oh zo wijs al! Fladderend kwam ze bij mij binnen, of nee, rollend. Want heally’s zijn nog steeds erg hip! Ze babbelt er vrolijk op los, haar mondje stopt niet met praten, ik zie de gedachten door haar hoofd schieten.

Ze vertelt mij een spons te hebben in haar hoofd. Deze spons neemt alles in zich op, waardoor haar hoofd vol raakt en zo nu en dan ontploft. Ik begrijp wat ze bedoelt en zie haar spons. Hoewel het voelt of deze in haar hoofd zit, zie ik dat de spons veel groter is dan haar hoofd, dat de spons zo groot is als zij zelf. Ze heeft een enorm energieveld wat voortdurend heel hard voor haar aan het werk is. Nou ja, voor haar… Eigenlijk meer voor alles wat er om haar heen gebeurt. Ze legt voortdurend lijntjes uit, zonder dat ze zichzelf daar bewust van is. Zo voelt ze veel van anderen, maar kan het onderscheid nog niet echt maken tussen wat ze voelt. Hierdoor weet ze niet of het van haar is of van de ander.

Er komt op die manier heel wat bij haar binnen gedurende de dag. Haar spons neemt alles keurig op, omdat deze spons dat ook heel goed kan. Alleen wordt er vergeten de spons ook regelmatig een keertje uit te knijpen en leeg te maken. Samen kijken we er naar hoe ze dit zou kunnen doen. En ja hoor, het lukt haar. We spreken af dat ze de komende twee weken een paar keer per dag haar spons gaat legen. De volgende keer gaan we kijken naar hoe we kunnen voorkomen dat haar spons zo vol raakt.

Aan het einde van de Villa Wijs les maken we een collage. Een collage waarop ze alles mag plakken wat bij haar hoort, wat bij haar past en waarvan ze houdt. Je ziet hem hierboven. Is hij niet prachtig! Zo wordt duidelijk wie ze is en waar ze van houdt. Belangrijk om te weten. Het helpt je om beter bij jezelf te blijven.

Wil je meer weten over Villa Wijs? Kijk dan eens bij VILLA WIJS
Villa Wijs heeft ook een facebook pagina, ik zou het leuk vinden wanneer je deze pagina een like geeft!

https://www.facebook.com/VillaWijs/

 

[mc4wp_form]

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches