Soms heb je van die dagen, dan loop je de hele dag met een smile op je gezicht en kriebels in je buik van de pret. Op dat soort momenten geniet ik echt. Dan ervaar ik intens geluk, genietmomentjesgeluk. Niet dat ik op andere momenten niet gelukkig ben, maar je herkent het vast wel. Van die momenten dat je wel zou kunnen huilen omdat het zo fijn voelt. Dat je het gevoel het liefst met de hele wereld zou willen delen. Het van de daken zou willen schreeuwen, zo fijn. En nee, dat hoeven helemaal geen grote dingen te zijn. Ik kan dit gevoel al ervaren door iets wat de kinderen zeggen of wanneer we met zijn alle in de bossen zijn. Gister had ik het ook. Het raakte mij zo, dat ik het je wel móet vertellen.

Want wat heb ik genoten van pakjesavond en alle voorpret. Als een soort ‘malle Pietje’ ging ik het hele huis door. Het plan was als volgt, vanavond zouden de buurkinderen met hard geklop een lege zak inclusief gedicht voor onze voordeur achterlaten. Want ojee, ojee! Rommel Piet is in de weer geweest…Daar gaat het geweldige pakjesavondfeest! Dan zit er niets anders op te gaan zoeken in alle gaten en hoeken. Te beginnen niet boven maar benee. En zo zullen de eerste pakjes worden gevonden in de WC!

Je zult mijn voorpret begrijpen. Ik heb werkelijk het hele huis gehad. Bij elke nieuwe vindplaats plakte ik weer een rijm met nieuwe aanwijzingen. Mijn avond kon eigenlijk al niet meer stuk!

Mijn tweede genietmomentje ontstond toen ik twee enorm enthousiaste kinderen van school haalde. Blije snoetjes omdat ze niet alleen een leuke surprise mee naar school hadden genomen, maar ook met een hele gave thuiskwamen. Het geluk straalde van hun gezichten en ja, dat geeft mij dan al dat ‘genietmomentjesgevoel’.

Onze pakjesavond begon met het maken van hapjes. Zo maakte de kids gevulde eieren en dadels met spek. Toen alles klaarstond kon het feest beginnen. Lekker eten, dansen en zingen. Voor we het wisten werd er hard op de deur gebonsd. Zo hard dat de onze kat met mand en al van schrik van de dekenkist afvloog haha! De speurtocht door het huis was natuurlijk dolle pret. Toen alle cadeautjes waren verzameld kon het uitpakken beginnen. Wat een enthousiasme. Ook dat geeft mij een genietmomentjesgevoel. Dat ze blij zijn met ieder cadeau dat wordt uitgepakt.

Wanneer je 10 jarige zoon halverwege de avond zegt dat het mooiste cadeau van de avond de gezelligheid samen is, smelt ik. Tranen branden achter mijn oogleden. Vol trots kijk ik naar mijn zoon, die van ons niet stoer hoeft te zijn, maar die ik op dit soort momenten juist zó stoer vind! Wanneer ik later in de keuken sta om warme chocolademelk te maken, komt hij naar me toe en pakt me stevig vast. Ik vind het zo fijn mam! Tranen van geluk biggelen over zijn wangen. Het raakt me zo, dit moment. Mijn hart spat uit elkaar van liefde. Daar staan we dan in de keuken, elkaar stevig vast houdend. En ik besef dat hij, net als ik, dat gevoel van intens geluk ervaart. Dat dit is wat hij zijn leven lang niet meer zal vergeten. Niet de cadeautjes die hij heeft gekregen, nee, dit machtige genietmomentjesgevoel. Hij zal het opslaan zodat hij er op elk moment in zijn leven weer aan terug kan denken en dit gevoel weer kan ervaren.

Even denk ik terug aan mijn kindertijd. Dat ik op pakjesavond werd verwend met kinder make-up die rook naar appeltjes en een babypop met een jurkje aan, die bij nader inzicht een piemeltje bleek te hebben. En die keer dat de Sint een prachtig houten winkeltje bracht. Datzelfde winkeltje wat jaren later opnieuw door de Sint werd bezorgd, maar toen voor mijn eigen kids. Wat nog altijd boven staat en waarvan zij niet weten dat opa het ooit speciaal voor mij gemaakt heeft.

Allemaal momentjes die zijn opgeslagen, die ik zorgvuldig bewaar, zodat ik ze tevoorschijn kan halen zodra ik ze even nodig heb. Op momenten dat het me even niet lukt dit gevoel te voelen. Ik het even niet zie zitten. Dan pak ik die bewaardoos vol genietmomentjes en ontdek ik dat het leven bestaat uit ups en downs, maar dat je altijd weer dat geluksgevoel kunt ervaren wat ligt opgeslagen in je binnenste.

Weet dat ook wanneer je die bewaardoos even niet kunt vinden, deze ergens in jou ligt opgeslagen.

 

Liefs Esther

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches