Als je dan toch een aantal goede  voornemens hebt voor 2014, dan kun je er het beste maar zo snel mogelijk mee beginnen! En dus zit ik al bijna een uur in een heerlijk warm bad en adem ik de lavendeldamp van Weleda in. Een echte aanrader overigens. Yesss…de eerste ‘me time’ poging is geslaagd! 

Hoewel ik toch n beetje bang ben dat ik mijn geliefde iPhone laat verzuipen, is dit een uitstekende plek om te schrijven. Zeer ontspannen…en dat kon ik wel gebruiken. Die drukke decembermaand doet vreemde dingen met me. 
Zo belde mijn geliefde me laatst vanuit huis. Hij wilde vast beginnen met koken. Ja ik heb er zo een, zo’n lieverd die zelf nadenkt en nooit te beroerd is om wat werk in de huishouding te doen❤️ Hij kon niet alle ingrediënten vinden… Uhh…mmm…tja…Oh, ik weet het! De rookworst ligt samen met de vanmorgen gekochte cadeautjes boven op de kast in de woonkamer. Ja heus! Drie keer raden waar ik die cadeautjes inclusief rookworst gekocht had haha! Nee, hier was hij zèlf waarschijnlijk nóóit achter gekomen! 
Wat extra ‘me time’ in 2014 kan dan ook geen kwaad. Er volgen wellicht nog vele blogs vanuit een warm bad. De volgende alleen wel vanaf m’n iPad. #krampinmijnhanden#
Iemand nog suggesties voor een andere lekkere badolie? 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

1 reactie op “Me time :-)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches