Een-geestig-gesprek-565x565
Een geestig gesprek…
Ik vind het heerlijk om in het weekend met het hele gezin aan de ontbijttafel te zitten. Lekker eitje en verse jus. Daar geniet ik echt van. Ook onze twee schatten vinden dat gezellig en kletsen ons de oren van het hoofd. Wanneer ons meneertje zijn thee op heeft, gebruikt hij zijn theeglas als verrekijker en kijkt door de bodem van het glas. “Mmm, heej papa!” “Als ik zo kijk zie ik jou gewoon en als ik zo kijk zie ik jou…euh..”
“Ja”, zegt papa, “hoe heet dat dan?” “Nou, euh, tja, een beetjuhh.. geestig!”
We lachen er om, maar hij is bloedserieus. Hij meent het, want zo ziet het er voor hem uit als er s’ nachts ‘visite‘ naast zijn bed staat. Of wanneer hij bij oma boven aan de trap die mevrouw ziet staan die verder niemand ziet. En we laten hem dan ook weten dat wij hem begrijpen, maar dat we lachen omdat het een grappige vergelijking is.
Heerlijk die kinderpraatjes! Dit geestige gesprek wilde ik dan ook graag met jullie delen. Haha!

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches