“Mama, mag ik in mijn verkleedkleren buiten gaan spelen?” Op het puntje van mijn tong brandt het woordje nee, maar waarom eigenlijk niet? Omdat het niet hoort, of bang wat de buurt er van zal denken? Ik heb nogal eens last van te snel nee zeggen en afkappen. En dat terwijl ik wil dat kinderen luisteren naar hun binnenste!?

Ik neem mij dan ook voor wat minder snel néé te zeggen. Eerst even nadenken. Wat is de vraag, waarom wordt de vraag gesteld en wat is het gevolg als ik ja zeg. In dit geval is het gevolg dat onze prinses de straat op gaat in een gestreepte legging met daarop de bovenste helft van een indianenpak en in het haar een roze sjaal met daarin gestoken een stel veren uit de knutselkast. En zeg nou zelf, hoe erg is dat? Op een klein detail na dat er wel even een vestje onder moet omdat het anders net iets te fris is voor buiten. Verder is het gewoon helemaal prima. En dus gaat madame de straat op in haar zeer opvallende outfit. Ze straalt er bij.

Toch is het nodig om als ouder grenzen te stellen. Nee te durven zeggen op momenten dat dit nodig is. Wanneer je kinderen alsmaar tevreden wilt stellen zorgt dit op den duur voor ongelukkige en nooit tevreden volwassenen. Nee durven zeggen maakt ze weerbaarder voor het leven.

Klinkt logisch. Het gekke is dat ik op sommige momenten juist weer heel veel moeite heb om nee te zeggen.

De kunst is dus een balans te vinden waarbij je enerzijds je kind laat uitproberen, ontdekken, zelf laat ondervinden en anderzijds grenzen te stellen die ze nodig hebben om zich te kunnen oriënteren. Bij gebrek aan grenzen kunnen vooral hooggevoelige kinderen te veel opgaan in de wereld om hen heen door de verbondenheid die zij veelal voelen. We willen allemaal dat kinderen opgroeien met voldoende eigenwaarde, een flinke dosis moed en het vertrouwen hebben in zichzelf, hun talenten en mogelijkheden. En dus hebben ze grenzen nodig om houvast te krijgen in die wereld waarmee ze zich zo verbonden voelen.

Maar nee, het valt niet altijd mee. En dus zoek ik nog even verder tot ik de juiste balans heb gevonden. Wie zoekt er met me mee?

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

3 gedachtes op “Mama?”

  1. Lola van Ommen

    Och schat, na bijna 12 jaar ben ik ook nog steeds zoekende!! De rode draad van ” de balans” is er zeker, maar ” het ” kan ook ineens kwijt zijn, weg in ene keer, verschwunden!! Maar dochterlief houdt me erbij…..echt!! En samen zoeken wij de balans dan weer op. En het lichaam wordt weer rustig als de balans er weer is, zooo fijn.
    Ik zoek met je mee, enne…dochterlief heeft al gezegd dat ze samen met jou wel eens wat wil ”uitproberen” zoals ze dat dan zelf zegt!! DEAL!!???

  2. Had precies dezelfde gedachte deze week en stelde mezelf ook de vraag waarom ik zoveel nee zeg. Wat ik dan ook weet is dat ik zelf aan mijn tax zit. Ik heb ontdekt dat hoe beter ik me voel hoe meer ruimte ik mijn kind kan geven. Dus: hoe meer ruimte ik mezelf geef en dus letterlijk af en toe de grens stel dat ik aandacht voor mezelf heb, hoe meer ruimte ik kan geven. Een evenzo moeilijke balans en evenzo belangrijk! Groet Nadine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches