De Moerputten

Wanneer ik door het huis roep “Wie gaat er mee op avontuur?” dan staan ze met hun regenlaarsjes al klaar bij de voordeur. Niets is leuker dan op avontuur gaan! Kinderen vinden het heerlijk om te ravotten, te ontdekken, te klimmen en lekker vies te worden. Oké, uitzonderingen daar gelaten, want er zijn ook kinderen die helemaal niet graag vies willen worden haha! Die van ons hebben daar in ieders geval geen enkele moeite mee! En dus gaan wij NOOIT met onze aller beste kleren op avontuur. Dat zou echt een heel slecht idee zijn.

Op avontuur gaan betekent voor ons, tot rust komen. Wij als hoog sensitief gezin hebben het nodig om ons met enige regelmaat in de natuur te bevinden. Vooral ons meneertje zien we dan helemaal opklaren, alleen dat al doet een moeder goed. De drukte van school, zwemles, feestjes, speelafspraken en noem zo maar op, wordt hem regelmatig wat te veel. Zijn gezichtje wordt bleek, zijn ogen wat doffer en dromeriger, de boze buien steken de kop op en die vervelende koortslip meldt zich weer aan. Mijn alarmbellen gaan rinkelen en ik besef maar al te goed dat het hem te veel is en dat we duidelijk over zijn grens zijn gegaan. De beste remedie is dan op avontuur gaan! In de natuur komen we weer in balans.

Zo gingen wij afgelopen weekend op aanraden van, een wandeling maken door het wandelgebied de Moerputten. Zoals omschreven op de website: Spannende, ondoordringbare moerasbossen met zilvergrijze wilgen. Vochtige hooilanden met kleurige bloemen. Een veenplas met velden gele plomp en watergentiaan. En dwars daarheen een okergele spoorbrug op grote stenen pijlers. Dat is natuurgebied De Moerputten ten zuiden van ‘s-Hertogenbosch. De unieke spoorbrug uit de 19e eeuw is gerestaureerd. Niet voor treinen maar voor wandelaars. Een wandelpad leidt nu over dit industrieel erfgoed, van ‘s-Hertogenbosch naar Vlijmen. Met weids uitzicht over het moerasgebied.

En zo is het, een prachtig spannend en uitdagend wandelgebied voor kinderen (maar zeker ook voor volwassenen). Mooie houten loopbruggen en zelfs een houten wandelpad midden door het moeras gebied. Overal zagen we bloemen uit het moeras omhoog komen, de kikkers sprongen van blad naar blad en de vlinders fladderde om onze oren. De kinderen liepen door een veld vol prachtige gele bloemen (koolzaad) om te eindigen in de theetuin van Ben en Eleonora Acket. Op de kaart staan verschillende soorten biologische kruiden theeën, biologische sappen en heerlijke (volgens mij ook zelfgemaakte) biologische appeltaart. Het aangename zonnetje maakte deze middag tot een nog geslaagder avontuur. Zeker voor herhaling vatbaar aangezien we nog maar een heel klein gedeelte hebben gezien.

Op naar een volgend avontuur!

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

1 gedachte op “De Moerputten”

  1. Hoi Esther,

    We hebben vandaag gewandeld bij de moerputten. Ik zag jouw avontuur op fb voorbij komen. We hebben heerlijk gewandeld over de brug en door het moeras. Kikkers gevangen en met natte sokken weer terug in de auto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches