Jongens heb je 't al vernomen?

Eindelijk is het dan zover! Vanavond de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal! Ons kleine meisje is er al weken mee bezig. Ze heeft alle liedjes op YouTube al beluisterd en de filmpjes bekeken. Haar favoriete liedje dit jaar is van Piet Diego. Het feest van Sinterklaas. Een liedje uit 2013 en ze zingt het de hele dag. Ik geniet er op en top van. Ze wordt bijna 8 en het zal dit jaar het laatste jaar zijn dat zij ten volle opgaat in de magie van het grote sinterklaasfeest.

Onze oudste vindt het sinterklaasfeest ook nog steeds erg leuk. Het grote geheim is veilig bij hem, hij vindt het fantastisch om het mee te spelen. Niet om zijn kleine zus voor de gek te houden, maar juist om het voor haar een onvergetelijk feest te maken. En als het gaat om het sinterklaasjournaal… Ik weet zeker dat ook hij straks voor de buis zit, al is het alleen al om Jan Boerenfluitjes. Want die imiteert hij maar wat graag haha!

Eigenlijk kan hij nu meer genieten van deze perioden dan in de tijd voor de ontknoping. Hij kon helaas niet zo goed omgaan met de bijbehorende spanning, de vele pepernoten en de drukte op school. Naast dat hij zelf last had van spanning, ondervond hij ook last van alle kinderen om hem heen, die net als hij ook spanning hadden. Zijn gevoelige energiesysteem pikt alles op.

Om die reden ben ik in die tijd gaan kijken naar wat voor hem belangrijk was in deze oh zo leuke, maar spannende tijd. Er kwam een aftelkalender waarop we heel duidelijk inplande wat er ging gebeuren. Ook plande we naast de Sint activiteiten heel bewust rustmomenten in. Geen 3 sinterklaasuitjes in een weekend, maar één. En de andere dag bijvoorbeeld lekker de bossen in om uit te waaien.

Inmiddels help ik dagelijks ouders en kinderen met Villa Wijs. Veelal gevoelige kinderen (met gevoelige ouders 😉 ) En dus bedacht ik vorig jaar de Sint Wijs weken. Wanneer je jezelf hiervoor inschrijft ontvang je vanaf 17 november dagelijks een inspirerende mail met tips over hoe je deze sinterklaasperiode zo relaxed mogelijk door kunt komen. Omdat vorig jaar een groot succes was, ook dit jaar weer Sint Wijs weken bij Villa Wijs. En ja, het is gratis! Je ontvangt op dag een ook nog eens een gratis printable van onze nieuwe aftelkalender!

Lijkt het je wat? Kijk dan snel op de Sint Wijs pagina voor meer info en schrijf jezelf meteen in!

Meld je hier aan en doe gezellig mee!

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches