De zes weken zomervakantie zitten er weer op. Jammer, ik geniet altijd zo van 6 weken met de kids, zonder iets te moeten op uur en tijd. Vind het altijd al moeilijk als na drie weken met het complete gezin papa weer aan het werk gaat, maar als de kids dan ook weer naar school gaan, poeh, dan is het zo stil in huis! Voel me altijd een beetje een sentimentele moeder op zo’n eerste schooldag. Als je dan als ‘kleuter-loze’ moeder je dochter voor het eerst naar groep drie brengt, pink ik toch n traantje weg. Ja, natuurlijk, ik ben apetrots dat onze ‘decemberkleuter’ de weg naar groep drie heeft gevonden. Dat ze er aan toe is twijfel ik geen moment aan. Ze vroeg mij niet voor niets al in de eerste week hoe lang de vakantie nog zou duren. Ik keek haar vreemd aan en vroeg; “Hoezo?” En dacht dit meen je niet! “Nou, mam, ik kan niet wachten tot ik mag beginnen!” En nu het dan eindelijk zover was, kwamen de kriebels. Het is toch wel erg spannend allemaal. Ik was mij er volkomen van bewust dat de kriebels in mijn buik misschien nog heftiger waren dan in die van haar. En waar het thema van haar ergens zit tussen IK-MAAN-ROOS-VIS, staat mijn week in het teken van loslaten. Loslaten van mijn eigen angst het niet te kunnen. Zodat ons kleine prinsesje (die zichzelf al een behoorlijke koningin vindt), zal vertrouwen op zichzelf en op haar eigen kunnen. Hoe rot ik ook mijn groep 3 heb ervaren, zij is niet mij. En als ze dan op haar eerste schooldag thuiskomt met haar eerst geleerde woordje ‘IK’, dan weet ik dat het goedkomt. ‘IK’ heb vertrouwen…

0401d329-f481-4b5d-826b-a42fdc15e164_4573e764-3207-4725-af91-179646a98a5b_ik

 

IK heb vertrouwen
IK ben goed zoals ik ben
IK ben zelfverzekerd
IK hou van mezelf
Ik ben veilig

Ik ben ik en niet jij!

Affirmaties

Affirmaties zijn positieve boodschappen die je tot (nieuwe) overtuigingen van jezelf maken. Dat doe je door deze positieve boodschappen heel vaak tegen jezelf te zeggen.  Het resultaat is dat je anders over jezelf gaat denken en je daardoor krachtiger voelt en open gaat staan voor nieuwe ervaringen die passen bij je nieuwe overtuigingen. Het leven zal je gaan bevestigen in deze nieuwe overtuigingen.

We hebben als mens allerlei gedachten over onszelf en over het leven. Deze overtuigingen zijn er ingesleten door opvoeding en onze ervaringen.  Sommige van die overtuigingen zijn handig en in je voordeel, maar er kunnen ook nogal wat overtuigingen zijn waar je eigenlijk niets aan hebt.  Je kunt er zelfs last van hebben en ze ongewild overdragen aan je kinderen.

Ook in de Villa Wijs training gebruik ik affirmaties. Ik leg kinderen uit dat wanneer zij voortdurend tegen zichzelf zeggen dat niemand met hen wil spelen, dit ook waarheid wordt. Je gaat geloven in je eigen gedachten. Ik leer kinderen deze negatieve gedachten om te zetten in een positieve gedachten.

Boekentip!: Ik ben, wat ik denk!, van Louise L. Hay.

Ik ben wat ik denk!
 

 

 

 

 

 

 

Villa wijs, thuiskomen in jezelf  

                                                                
Villa Wijs blogHet woordje IK zal in de Villa Wijs training een belangrijk onderdeel zijn. Wie ben IK, wat voel IK, maar vooral hoe blijf IK bij mijn eigen IK! Je eigen IK, je binnenste. Met Villa Wijs leren kinderen contact maken met hun eigen binnenste. Ik noem dat thuiskomen in jezelf. Kinderen zullen hierdoor weer in balans komen, waardoor ze steviger in hun schoenen staan en minder prikkel gevoelig zijn, meer zelfvertrouwen hebben en minder snel last van angsten.Wil jij dat jouw kind niet alleen het woordje IK leert schrijven, maar ook leert voelen wat IK is, kijk dan eens op mijn site en ontdek wanneer de eerste training van start gaat.

 

 

 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders