Hoe moedig ben jij? Ben je een volger? Of durf je te gaan staan waar je voor staat? Je hart te volgen. Ook wanneer dit niet is wat mensen van je zouden verwachten. Of kies je voor veilig en doe je liever zoals het ‘hoort’?

Ooit was ik een volger. Ik koos voor dat waarvan ik dacht dat andere het liefste zouden zien bij mij. Ik koos voor veilig, voor ‘zoals het hoort’. Tot ik me ging afvragen, wie er eigenlijk heeft bepaald hoe de dingen zouden moeten gaan? Hoe het zou moeten zijn? En waarom zou ik dat klakkeloos overnemen?

Tegenwoordig zit ik veel meer bij mijn gevoel. Niet meer voortdurend in mijn hoofd. Gek werd ik er van. Mijn hoofd had nooit rust. Teruggaan naar mijn gevoel, mijn binnenste, is het beste wat ik ooit had kunnen doen. Ik heb zoveel meer rust. Het heeft er voor gezorgd dat ik weer thuis kwam in mezelf. Dat ik weer ging wonen in mijn lijf, in plaats van steeds mijn lijf uit te vluchten.

Dat heeft me geïnspireerd tot de ‘Mama, relax!’ training. Eerder gaf ik deze training alleen in een groep van 6. Vanaf nu ook in een kleine groep van twee personen en zelfs individueel. Lekker knus in mijn eigen ruimte, mijn praktijk. En dat voelt fijn, relaxt dus.

Benieuwd wat ‘Mama, relax!’ is, nieuwsgierig geworden? Wanneer je interesse zou hebben in een individuele sessie, of in de kleine groep van twee, neem dan contact met me op.

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches