sinterklaas

Het aftellen is begonnen! Nog maar twee nachtjes en dan zet de Goedheiligman zijn voet aan wal. En dus hoor ik hier in huis al een hele week; “wanneer komt ‘ie nou mam?”  Ja, valt best mee, één week. Ik weet dat er gevallen zijn die in september al van start gaan met de vraag of de pietenpakken van zolder mogen haha!

De komende anderhalve maand staat er heel wat te gebeuren. Een leuke en gezellige tijd, maar ook een spannende en drukke periode. Onze kinderen vinden het fijn in deze maanden een aftelkalender te hebben, zo maken we het visueel en weten ze wat er komen gaat. Wij willen onze aftelkalender van dit jaar graag met jullie delen. Je kunt hem printen en zelf invullen door de onderste strook af te knippen en de plaatjes op de juiste plek op de kalender te plakken. Zo weet je kind meteen wanneer het zijn schoen mag zetten, het bij jullie pakjesavond is, de kerstboom wordt opgetuigd, of wanneer het kerstdiner op school plaatsvindt. Een aantal vaste dagen, zoals Sinterklaasavond, Kerst en Oud en Nieuw staan al vermeld met een leuk plaatje. Veel plezier met inplakken!

P.S. Vindt je kind het lastig om tijdens deze drukke perioden in slaap te vallen, heeft hij/zij last van een te vol hoofd? Bekijk dan deze blog eens…

 

aftelkalender

 

 

 

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

2 reacties op “Aftelkalender 2014”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches