Sinds eind vorige week kwamen de vragen. ‘Mam, moeten we morgen weer naar school?’ ‘Nee schat, nog niet, geniet nog maar even lekker van de vakantie.’ Ondertussen weet onze prinses dat het er aan zit te komen. Stiekem begint ze zich er al wat druk om te maken. Ze klaagt over buikpijn en ik zie aan haar snoetje dat ze het spannend vindt om straks weer tussen die vele kinderen op het schoolplein te staan. Ook meneertje heeft het al een aantal keren gehad over de tafels die hij straks in groep 4 zal gaan leren. En om eerlijk te zijn, heb ik ook last van dat onderbuikgevoel. Nog maar een week en de scholen openen hier in regio zuid weer hun deuren. De drukte barst weer in alle hevigheid los. School, sport, werk, ja ook ik voel die kriebels… Terwijl ik eigenlijk alleen maar wil genieten van deze nog onbezorgde laatste vakantieweek waarin de kinderen lekker opblijven en eindelijk de smaak te pakken hebben van het uitslapen!

Vanaf volgende week gaan we weer terug in het ritme. Hier in huis bereiden we de kids daar langzaamaan op voor. Zo schroeven we ongemerkt de bedtijden steeds een beetje terug. Gaan we weer wat meer op uur en tijd eten en proberen we wat eerder op te staan en aan te kleden. Dat laatste is vooral proberen… ‘smile!’  Ondanks dat, kan de spanning oplopen. Wij helpen ze dan door ze bijvoorbeeld voor het slapen gaan een voetenmassage te geven, of een visualisatie oefening te doen. Dit werkt echt!

Herken je bovenstaande? Heb je een zoon of dochter die ook regelmatig last heeft van spanning, moeilijk in slaap kan komen en ‘s nachts wakker wordt? Misschien is de workshop ‘ontspanning met en voor kinderen’  iets voor jullie?

 

 

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches