Sinds eind vorige week kwamen de vragen. ‘Mam, moeten we morgen weer naar school?’ ‘Nee schat, nog niet, geniet nog maar even lekker van de vakantie.’ Ondertussen weet onze prinses dat het er aan zit te komen. Stiekem begint ze zich er al wat druk om te maken. Ze klaagt over buikpijn en ik zie aan haar snoetje dat ze het spannend vindt om straks weer tussen die vele kinderen op het schoolplein te staan. Ook meneertje heeft het al een aantal keren gehad over de tafels die hij straks in groep 4 zal gaan leren. En om eerlijk te zijn, heb ik ook last van dat onderbuikgevoel. Nog maar een week en de scholen openen hier in regio zuid weer hun deuren. De drukte barst weer in alle hevigheid los. School, sport, werk, ja ook ik voel die kriebels… Terwijl ik eigenlijk alleen maar wil genieten van deze nog onbezorgde laatste vakantieweek waarin de kinderen lekker opblijven en eindelijk de smaak te pakken hebben van het uitslapen!

Vanaf volgende week gaan we weer terug in het ritme. Hier in huis bereiden we de kids daar langzaamaan op voor. Zo schroeven we ongemerkt de bedtijden steeds een beetje terug. Gaan we weer wat meer op uur en tijd eten en proberen we wat eerder op te staan en aan te kleden. Dat laatste is vooral proberen… ‘smile!’  Ondanks dat, kan de spanning oplopen. Wij helpen ze dan door ze bijvoorbeeld voor het slapen gaan een voetenmassage te geven, of een visualisatie oefening te doen. Dit werkt echt!

Herken je bovenstaande? Heb je een zoon of dochter die ook regelmatig last heeft van spanning, moeilijk in slaap kan komen en ‘s nachts wakker wordt? Misschien is de workshop ‘ontspanning met en voor kinderen’  iets voor jullie?

 

 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders