Sinds eind vorige week kwamen de vragen. ‘Mam, moeten we morgen weer naar school?’ ‘Nee schat, nog niet, geniet nog maar even lekker van de vakantie.’ Ondertussen weet onze prinses dat het er aan zit te komen. Stiekem begint ze zich er al wat druk om te maken. Ze klaagt over buikpijn en ik zie aan haar snoetje dat ze het spannend vindt om straks weer tussen die vele kinderen op het schoolplein te staan. Ook meneertje heeft het al een aantal keren gehad over de tafels die hij straks in groep 4 zal gaan leren. En om eerlijk te zijn, heb ik ook last van dat onderbuikgevoel. Nog maar een week en de scholen openen hier in regio zuid weer hun deuren. De drukte barst weer in alle hevigheid los. School, sport, werk, ja ook ik voel die kriebels… Terwijl ik eigenlijk alleen maar wil genieten van deze nog onbezorgde laatste vakantieweek waarin de kinderen lekker opblijven en eindelijk de smaak te pakken hebben van het uitslapen!

Vanaf volgende week gaan we weer terug in het ritme. Hier in huis bereiden we de kids daar langzaamaan op voor. Zo schroeven we ongemerkt de bedtijden steeds een beetje terug. Gaan we weer wat meer op uur en tijd eten en proberen we wat eerder op te staan en aan te kleden. Dat laatste is vooral proberen… ‘smile!’  Ondanks dat, kan de spanning oplopen. Wij helpen ze dan door ze bijvoorbeeld voor het slapen gaan een voetenmassage te geven, of een visualisatie oefening te doen. Dit werkt echt!

Herken je bovenstaande? Heb je een zoon of dochter die ook regelmatig last heeft van spanning, moeilijk in slaap kan komen en ‘s nachts wakker wordt? Misschien is de workshop ‘ontspanning met en voor kinderen’  iets voor jullie?

 

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches