Musical expressieles

In acht lessen, leer ik kinderen d.m.v. dans, beweging en spel wat gevoelens zijn en hoe je daar mee om kunt gaan. Hoe loop je bijvoorbeeld als je boos of verdrietig bent, wat voel je dan vanbinnen en waar voel je dat? Ze ontdekken dat je dit gevoel gewoon mag hebben, dat het er mag zijn en dat je er niet bij vandaan hoeft te gaan. Want dat is wat veel kinderen (maar zeker ook volwassenen) doen. Dit alles verpakt in een leuke bewegings-les met natuurlijk het aanleren van een musical dans!

Emoties 1

Een emotie wordt vaak omschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid of verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden. Emoties gaan echter niet alleen met subjectieve gevoelens, maar ook met lichamelijke reacties en bepaalde expressies in het gedrag gepaard.

Tijdens de lessen onderzoek ik samen met de kinderen wat je bij de verschillende emoties kunt ervaren. We ontdekken waar in ons lichaam we deze emoties kunnen voelen. En wat gedachten (positief en negatief), daarbij kunnen doen. Zodra er ‘het denken’ bij komt kijken, kan dit denken er voor zorgen dat je niet langer ‘voelt’. Je gaat bij dit gevoel vandaan, je vlucht. In de meeste gevallen vlucht je naar je ‘piekerzolder’, je hoofd. Wanneer je gevoelens niet toelaat, er steeds voor op de vlucht slaat, verlies je de keuzevrijheid om anders te reageren. De functie van een gevoel is om gevoeld te worden.

Voor de kinderen zelf zullen de lessen leuk en gezellig zijn. Door te bewegen op muziek, spelletjes en toneel zullen spelenderwijs bovengenoemde onderwerpen aan bod komen. Ook besteden we aandacht aan ontspanning, wat ademhaling in dat geval voor je kan doen en werken we aan een positief zelfbeeld.

Goed om te weten: De lessen zijn bedoeld voor zowel jongens als meisjes. Je hoeft niet perfect te kunnen dansen, bewegen op muziek kan iedereen!

Houd jij van muziek, ben je graag in beweging en kun je wel wat tips en trucs gebruiken als het gaat om jouw gevoelens? Schrijf je dan in voor de MUSICAL EXPRESSIELES!

  • Leeftijd: vanaf 7 jaar
  • Cursus van 8 lessen
  • Prijs: €87,-
  • Dag en tijd: vrijdag van 18:30-19:30 uur
  • Locatie: Dansstudio Astir dance art, Grotestraat 107, Waalwijk
  • Start:

Voor inschrijven of meer informatie neem je contact op.

Het is ook mogelijk een aantal MUSICAL EXPRESSIELESSEN op school aan te bieden. Wil je hier meer over weten, neem ook dan contact met mij op.

[mc4wp_form]

 

 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders