De alledaagse dingen of gewoon de drukte om ons heen kunnen leiden tot een onbalans. Kinderen kunnen last hebben van o.a. buikpijn, hoofdpijn en/of spanningen. Daardoor is het soms moeilijker om in slaap te komen of zelfs de hele nacht door te slapen.

Doel van de workshop

Het doel van de workshop is om een aantal eenvoudige technieken te leren die ook thuis op je kind toe te passen zijn. Door de aanraking en positieve aandacht zul je een diepere band krijgen met je kind. Het kind zal;

  •     meer ontspannen
  •     rustiger gaan slapen
  •     de volgende dag weer stevig met beide voeten op aarde staan
  •     ervaren dat het weer rustig wordt in het hoofd
  •     zich energieker, gezelliger en in balans voelen
  •     zich mogelijk beter kunnen concentreren

De oefeningen tijdens de workshop doe je bij je eigen kind (en eventueel andersom, kinderen vinden het vaak ook leuk om het bij hun ouder toe te passen).

Ons advies is om kinderen vanaf 6 jaar mee te nemen naar de workshop. Is je kind jonger mag je ook een ander “proefpersoon” meenemen.  De oefeningen zijn voor een volwassene hetzelfde als die voor een kind.

De workshop bestaat uit drie onderdelen, nl.;

Ontspanningsoefeningen voor kinderen

Samen oefenen we een aantal visualisaties waarbij kinderen zelf leren hoe zij rust in hun hoofd en lichaam kunnen creëren. De oefeningen worden op kinderniveau uitgelegd en samen met de betreffende ouder uitgeprobeerd. Naast het doel wat we hebben met het beoefenen van deze visualisaties, is het ook leuk om samen met je kind te doen. Ook ouders hebben baat bij deze oefeningen.

Ontspanningsmassage op de voeten

Je kunt je kind helpen door een voetmassage te geven voor het slapen gaan. Het toepassen van lichte druk op bepaalde punten werkt ontspannend en brengt fysiologische veranderingen in het lichaam teweeg, zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, waardoor klachten kunnen verminderen.

Stromen

Deze techniek of eigenlijk Japanse “kunst” wordt ook wel “jin shin jyutsu” genoemd en is zeer geschikt voor kinderen. De zachte benadering en het vasthouden van bepaalde punten op het lichaam zorgen ervoor dat de energie weer gaat stromen. Dit activeert ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Het stromen gebeurt over de kleding heen.

Alle onderdelen beginnen we met een stukje theorie, gevolgd door praktijkoefeningen.

Deze workshop zal worden geleid door Esther, in samenwerking met Peter Verhoef. Peter, partner van Esther, is zich gaan verdiepen in voetreflexologie en Jin shin Jyutsu, sinds de geboorte van hun hoog gevoelige kinderen. Hun kinderen hebben al vele massages van hem mogen ontvangen, telkens weer met een zeer positief resultaat. Ook de kinderen masseren graag. Het is een prettige manier van quality time met elkaar.

Kosten: 35,- euro (ouder inclusief kind)

Inbegrepen:  naslagwerk en een gratis flesje massageolie

Wanneer: voor eerstvolgende datum neem contact op

Locatie: dansstudio Astir dance art, Grotestraat 107 te Waalwijk

Voor aanmelden, of meer informatie betreft deze workshop, kun je mailen naar info@dooresther.nl 

 

Wist je dat?

Het lopen op blote voeten een belangrijke positieve werking heeft op het lichaam.
Dat kinderen dit vaak van nature doen.
Regelmatig blootsvoets lopen op verschillende ondergronden niet alleen het hart stimuleert
en de bloedsomloop, maar ook de bloeddruk regelt, goed is voor de coördinatie, de rugspieren verstevigt en de darmwerking bevordert. Omdat we in het dagelijks leven schoenen dragen kan er makkelijk een blokkade ontstaan of voelen we ons niet goed geaard. Ervaar het zelf tijdens een bezoek aan het blotevoetenpark!

www.blotevoetenpark.nl

Villa Wijs, een methode die staat als een huis!

In de video's vertel ik je er meer over

De fundering van Villa Wijs

Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen.

Ik ben intuïtief en energetisch coach, docent dans en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Met behulp van de door mijzelf ontwikkelde visualisatie methode ‘Villa Wijs’, help ik kinderen en volwassenen thuis te komen in zichzelf. Weer in verbinding met dat wat je bent kwijtgeraakt. Door dagelijks bij jezelf in te checken, te controleren of je thuis bent in je lijf en je energieveld goed en stevig neer te zetten zul je meer in je eigen kracht komen staan. Hierdoor kun je jezelf beter staande houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

Tijdens mijn sessies werk ik met visualisaties. Hierbij zet je gedachten om in beeld. Tijdens het visualiseren maak ik gebruik van mijn vermogen om jouw energieveld te kunnen lezen. Samen maken we jouw energieveld schoon en verwijderen we energetische rommeltjes, dit noem je ook wel clearen. Door dit samen te doen, leer ik je hoe je dit ook in je dagelijkse leven kunt toepassen.
 
Mijn kinderen zijn mijn belangrijkste en grootste drijfveer. Zij waren het die mij een kijkje lieten nemen in de wereld van hoogsensitiviteit en nieuwetijdskinderen. Naast het coachen en het geven van workshops en trainingen, schrijf en inspireer ik graag. Momenteel werk ik samen met mijn partner aan ons eerste prentenboek.

2 gedachtes op “Workshop ontspanning met en voor kinderen”

    1. Nog niet Marielle, wilde even de reacties afwachten, maar ik geloof dat we dat maar snel moeten plannen aan mijn mailbox te zien haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Villa Wijs, thuiskomen in jezelf draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches