De alledaagse dingen of gewoon de drukte om ons heen kunnen leiden tot een onbalans. Kinderen kunnen last hebben van o.a. buikpijn, hoofdpijn en/of spanningen. Daardoor is het soms moeilijker om in slaap te komen of zelfs de hele nacht door te slapen.

Doel van de workshop

Het doel van de workshop is om een aantal eenvoudige technieken te leren die ook thuis op je kind toe te passen zijn. Door de aanraking en positieve aandacht zul je een diepere band krijgen met je kind. Het kind zal;

  •     meer ontspannen
  •     rustiger gaan slapen
  •     de volgende dag weer stevig met beide voeten op aarde staan
  •     ervaren dat het weer rustig wordt in het hoofd
  •     zich energieker, gezelliger en in balans voelen
  •     zich mogelijk beter kunnen concentreren

De oefeningen tijdens de workshop doe je bij je eigen kind (en eventueel andersom, kinderen vinden het vaak ook leuk om het bij hun ouder toe te passen).

Ons advies is om kinderen vanaf 6 jaar mee te nemen naar de workshop. Is je kind jonger mag je ook een ander “proefpersoon” meenemen.  De oefeningen zijn voor een volwassene hetzelfde als die voor een kind.

De workshop bestaat uit drie onderdelen, nl.;

Ontspanningsoefeningen voor kinderen

Samen oefenen we een aantal visualisaties waarbij kinderen zelf leren hoe zij rust in hun hoofd en lichaam kunnen creëren. De oefeningen worden op kinderniveau uitgelegd en samen met de betreffende ouder uitgeprobeerd. Naast het doel wat we hebben met het beoefenen van deze visualisaties, is het ook leuk om samen met je kind te doen. Ook ouders hebben baat bij deze oefeningen.

Ontspanningsmassage op de voeten

Je kunt je kind helpen door een voetmassage te geven voor het slapen gaan. Het toepassen van lichte druk op bepaalde punten werkt ontspannend en brengt fysiologische veranderingen in het lichaam teweeg, zodat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, waardoor klachten kunnen verminderen.

Stromen

Deze techniek of eigenlijk Japanse “kunst” wordt ook wel “jin shin jyutsu” genoemd en is zeer geschikt voor kinderen. De zachte benadering en het vasthouden van bepaalde punten op het lichaam zorgen ervoor dat de energie weer gaat stromen. Dit activeert ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Het stromen gebeurt over de kleding heen.

Alle onderdelen beginnen we met een stukje theorie, gevolgd door praktijkoefeningen.

Deze workshop zal worden geleid door Esther, in samenwerking met Peter Verhoef. Peter, partner van Esther, is zich gaan verdiepen in voetreflexologie en Jin shin Jyutsu, sinds de geboorte van hun hoog gevoelige kinderen. Hun kinderen hebben al vele massages van hem mogen ontvangen, telkens weer met een zeer positief resultaat. Ook de kinderen masseren graag. Het is een prettige manier van quality time met elkaar.

Kosten: 35,- euro (ouder inclusief kind)

Inbegrepen:  naslagwerk en een gratis flesje massageolie

Wanneer: voor eerstvolgende datum neem contact op

Locatie: dansstudio Astir dance art, Grotestraat 107 te Waalwijk

Voor aanmelden, of meer informatie betreft deze workshop, kun je mailen naar info@dooresther.nl 

 

Wist je dat?

Het lopen op blote voeten een belangrijke positieve werking heeft op het lichaam.
Dat kinderen dit vaak van nature doen.
Regelmatig blootsvoets lopen op verschillende ondergronden niet alleen het hart stimuleert
en de bloedsomloop, maar ook de bloeddruk regelt, goed is voor de coördinatie, de rugspieren verstevigt en de darmwerking bevordert. Omdat we in het dagelijks leven schoenen dragen kan er makkelijk een blokkade ontstaan of voelen we ons niet goed geaard. Ervaar het zelf tijdens een bezoek aan het blotevoetenpark!

www.blotevoetenpark.nl

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders