Extra video toegevoegd 14-11-2018

Bekijk de gehele video.
Ik geef je hierin belangrijke info om de opdracht goed te kunnen begrijpen!

Analyse opdracht M3

Hieronder de Villa’s behorende bij opdracht 2/3 van Module 2. In module 3 krijg je de opdracht om elkaars Villa’s te gaan analyseren. Vandaar dat ik de foto’s en bijbehorende uitgeschreven visualisatie op deze verborgen pagina heb geplaatst. Lees onderstaande goed door en bekijk bovenstaande video met extra uitleg. Heb je nog vragen, stel ze dan gerust.

Omdat ik nog niet van alle deelnemers het huis van M2 heb ontvangen heb ik hier ook tekeningen geplaatst van eerdere deelnemers, zodat je toch aan de slag kunt. 

Opdracht:

Bekijk de tekening van het huis. Wat zie je, wat valt je op? Zowel bij de voorkant als de binnenkant. Maak gebruik van je invoelende vermogen.  Schrijf dit in steekwoorden op een kladje. Daarna lees je de bijbehorende visualisatie. Wanneer je deze hebt gelezen bekijk je nogmaals het huis. Vul daarna het lijstje steekwoorden aan met dat wat je opvalt in de beschrijving. Alles wat je ziet tijdens een visualisatie heeft een betekenis. Je communiceert met je onderbewustzijn via de beelden. In dit geval communiceer je met het onderbewustzijn van de persoon die het huis tekende en de bijbehorende visualisatie schreef. Door gebruik te maken van je invoelende vermogen kun je voelen/weten wat deze beelden betekenen. Wat willen ze je zeggen? 

Normaal gesproken zit de persoon tegenover je, wanneer je de visualisatie van de Villa doet. Dit geeft je de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan de betreffende persoon. Omdat je het nu moet doen met enkel dat wat er hier vermeld staat, is dat nu niet mogelijk. Toch wil ik je vragen jezelf voor te stellen hoe het zou zijn op het moment dat je die persoon van het betreffende huis wel tegenover je zou hebben. Wat zou je die persoon dan vragen? 

Belangrijke vragen kunnen zijn: 

  • Vertel eens, wat zie je?
  • Hoe voelt het daar waar je nu bent?
  • Is het goed zoals het nu is, of zou je hier iets willen veranderen?
  • Zo ja, wat heb je hier voor nodig?

Waar moet je heel goed op letten tijdens het visualiseren met je coachee:

  • Blijf neutraal, ga niet invullen voor de ander
  • Stel open vragen zoals; Hoe voelt het daar voor jou? Is het er licht of donker? Vind je het prettig zoals het nu is, of wil je het liever anders? 
  • Niets in wat er tijdens de visualisatie voorbij komt is goed of fout. Het gaat er om dat je coachee een huis weet te creëren wat zo fijn mogelijk voelt. 
  • Laat je coachee altijd zelf bedenken wat nodig is om dat ‘droomhuis’ te creëren. Help alleen met voorbeelden wanneer het echt niet lukt.

Ik heb je eerder in de module uitgelegd hoe het werkt met energie en de lijntjes/verbindingen die je maakt met anderen. Zet nu die lijntjes in om een verbinding te maken met de persoon uit de visualisatie. Maak een verbinding met die persoon. Dat kan, ook wanneer je de persoon niet ziet, niet weet wie het is of zelfs nog nooit hebt gezien. Je zult versteld staan wat je kunt voelen. Ook hierbij geldt, wat het eerste bij je binnenkomt is goed. 

Voorbeeld uit visualisatie van huisje 3: Toen we een verdieping hoger moesten, ging ik via de wenteltrap. Alleen veranderde die steeds, hij werd steiler en ik had een touw nodig om, omhoog te komen. Zo veranderde die steeds van steil tot wentel.  Wat valt je op aan deze woorden? Waarom verandert de trap steeds? Is het gemakkelijk om jezelf via zo’n trap te verplaatsen? Wat voor een gevoel geeft het je? Welke vragen zou jij stellen aan je coachee?

Om meer inzicht te verkrijgen in het huis van jouw eigen visualisatie, bekijk je ook dit huis. Je hoeft hier geen analyse over te schrijven, het gaat er enkel om dat je er meer inzicht in krijgt. 

Kies nu 3 huizen uit van de ander en ga deze analyseren. Schrijf deze analyses uit in een word bestand en mail deze naar info@villawijs.nl, of upload via de academie. Schrijf er duidelijk bij om welk huis het gaat. Je kunt dit huis voor huis doen en hoeft niet op volgorde. Begin met het huis waar je het meest bij voelt. Je hoeft niet alles in een keer te versturen. Ik raad je zelfs aan met 1 te beginnen en daarna te wachten tot je daarvan mijn feedback hebt ontvangen, dan weet je of je op de goede weg zit. 

Huis nummer 1

De beschrijving

Een prachtige villa. Met intens veel grote ramen. Dat is was ik zag. De voordeur was gesloten. Ik wilde graag naar binnen, enja dat kon want ik had de sleutel. Die had ik ineens. 🙂

Eenmaal binnen ontdekte ik een enorme ruime hal met een zichtbaar mooie trap naar boven. Links een open keuken helemaal doorgetrokken naar achteren en rechts een chill lounge zithoek doorgetrokken naar achteren.

Op het moment dat ik naar een volgende verdieping mocht, liep ik door naar achteren en helaas heb ik dit niet kunnen tekenen maar…,……. oooh geweldig mooi.

Een trapje met 3 treden naar beneden en je bevind je in een prachtige woonkamer met een mega schuifpui naar de grote open tuin,…. (ook niet te zien op de tekening)

Op weg naar de volgende verdieping nam ik de trap omhoog. Weliswaar 2 prachtige kamers qua grootte, maar ik zag nog niets. Geen meubels maar vooral ruimte. Ik ben er even blijven hangen maar liet het voor wat het op dat moment was. Ik kon met een kleine lift nog een vedieping hoger en daar was de Master bedroom met badkamer in een aparte ruimte. Deze verdieping was erg groot, doorgetrokken naar achteren over de tuin heen.

Het eerste gevoel bij binnenkomst was wel koud. De hal was koud. Naarmate ik bij de volgende ruimte aan kwam werd het erg warm en gezellig. Heel overzichtelijk netjes. En een fantastisch uitzicht. Boven voelde ik leegte omdat er niets stond. En t was zo ruim. En nog een verdieping hoger was het vooral erg mooi , rustgevend en kalm en warm qua sfeer. Met een wederom een prachtig uitzicht.

Huis nummer 2

De beschrijving

Ik sta voor een gewoon huis zonder tuin. De ramen zijn dicht en er komt rook uit de schoorsteen. Als ik binnen kom knettert het haardvuur. Het is er knus en het voelt fijn. Het is wel wat donker maar past helemaal bij de uitstraling en het gevoel. Het klopt gewoon.
Als eerste zie ik een mooie houten trap omhoog, verder geen bijzondere trap maar een natuurlijke houten kleur. Ik kom boven en denk WAUW. Een heldere witte ruimte zonder meubilair. Het eerste wat in me opkomt is Hemels. Dit is een hele fijne ruimte.
Dan loop ik terug naar beneden want ik had gezien dat er ook een deur naar beneden is. Precies onder de trap die naar boven gaat.
Ik open de deur en zie dat het donker is. Dit is te spannend en ik wil niet verder. Ik heb licht nodig.
Gelukkig zie ik een kaarsje aan de muur die ik pak en zo loop ik verder naar beneden. Ik zie een lege donkere ruimte. Nee hier wil ik niet zijn. En ik loop gauw terug naar boven naar de warme knusse kamer.

Huis nummer 3

De beschrijving

Ik zag het huis en vond het meteen een gek en smal huis. spannend maar was ook nieuwsgierig. Kwam meteen op de 2e verdieping terecht.
Het was er smal, donker en rook muf. Hoe verder ik rechtdoor liep, werd het lichter en kreeg ik het minder benauwd. Er stonden eigenlijk niet echt meubels, de muren waren van hout. Er was wel een wenteltrap, die leek op een wokkel. Toen we een verdieping hoger moesten, ging ik via de wenteltrap. Alleen veranderde die steeds, hij werd steiler en ik had een touw nodig om, omhoog te komen.
Zo veranderde die steeds van steil tot wentel. Bij de 3e verdieping was het smal, maar er kwam wel licht door het raampje bovenin. Er stond een hele lange houten ladder. Het klimmen ging goed, eenmaal door het raampje kwam ik op een mega groot balkon, ik zag bergen, bomen, watervallen.
Ik voelde me vrij van zorgen en angsten.

Huis nummer 4

De beschrijving

Zag het huis al in de verte staan. Stond er alleen en de weg ging alleen naar dat huis.
Het huis heeft een zware voordeur, hoge ramen. Het is een oud huis, maar is goed onderhouden. De tuin ziet er ook goed uit. Gezellige bloempjes en mooie groene bomen. Het is voorjaar. Lekker weer, niet te warm, niet te koud.
De deur is echt dicht en moet opzoek naar de sleutel. Deze ligt in de bloemetjes naast de deur. Niet ver weg, maar je moet hem weten te vinden.
Als ik binnen kom sta ik in een grote hal. Er staat niet veel in. Er is een brede trap naar boven, met rode vloerbedekking bekleed. Het voelt er goed, ‘licht’. Het is licht, ook al is er een grote dichte deur. Er zijn 3 deuren. deze zijn dicht, maar ook weer open…
Links is de zitkamer met een grote boekenkast. Het is er gezellig en warm. Veel licht door het grote raam. Zon kan binnenkomen.
Rechts is de zitkamer met gezellig gekleurde stoelen en een grote tafel om aan te zitten. Er is een deur die naar de keuken gaat. En hangt een klok en schilderij. Het voelt er goed, er wordt veel in geleefd. Door het grote raam komt de zon en licht binnen en kan ik ook naar buiten kijken.
Via de brede rode trap ga ik langzaam naar boven. Duurt langer dan ik dacht. Als ik boven kom sta ik op een kleinere overloop. Hij is niet echt kleiner, dat gevoel komt door een lager plafond. Er is een luik waar de trap voor naar de zolder zit.
Rechts is de badkamer. Eenvoudig en nuttig ingedeeld. Wit en geen poespas. Groot raam.
Links is een slaapkamer. Daarin staan ook de noodzakelijke spullen. Voldoende licht, ook door de grote ramen. Is ook prima. Via de wankelen trap ga ik naar boven. De zolder is niet zo licht. Het ruikt er muf en er staat niets op, tenminste niet wat ik kan zien met het licht wat er is. Er zijn spinnenwebben. Er zijn wel ramen, deze zorgen niet voor veel licht. Het lampje doet ook niet veel. Het voelt er echt leeg.
Het huis voelt goed, het heeft een verleden…..

Huis nummer 5

De beschrijving

Het huis staat in het weiland tegen de bergen aan gebouwd. Rondom lopen de koeien in het veld. Het geluid van de haan en de kippetjes klinkt gezellig. Het huis heeft een rood puntdak en een balkon. Aan het balkon en de ramen hangen bloemenbakken met vrolijke bloemen. De deur is open (wat fijn dat dat hier kan)! Wat een lange gang, ik zie drie deuren en een houten trap naar boven. Het voelt meteen gemoedelijk aan. De eerste deur links doe ik open. Hier vind ik de woonkamer en keuken. Het ziet eruit als een woonkeuken. Bij het raam staat een grote tafel met wel 8 stoelen, in het midden brandt de openhaard. Het voelt hier warm aan en het ruikt naar net gemaakte soep. Als ik de kamer uitloop, ga ik langs de trap de andere deur door, ik sta nu in een ontvangst ruimte. Er staat een lange bank met mooie groene planten. er hangt een fijne sfeer. Aan het einde van de kamer is nog een deur, als ik deze open kom ik in de achtertuin terecht. De deur links maak ik op en vindt daar een coachruimte. Voor alle leeftijden is er iets te vinden. Een vrolijk zacht kleed licht op de vloer, een boekenkast voor met interessante boeken en een wigwam waar je fijn kan zitten, als je het een beetje eng vindt. Als ik terug loop naar de trap, loop ik die voorzichtig op. Ik zie weer 4 deuren. Als ik deze open, zie ik drie ruime slaapkamers ieder met een tweepersoonsbed. de vierde deur is de badkamer. Er is nog een trap naar boven. Daar op de zolder, vindt ik een kinderparadijs. Een grote wigwam, een schommel en een grote kist met verkleedkleren.Een ruimte waar heerlijk gespeeld kan worden. er zit ook een raam in, als je hieruit naar buiten kijkt, zie je de prachtige bergen, het groen en de bomen.

Huis nummer 6

De beschrijving

Huis nummer 7

De beschrijving

Ik sluit mijn ogen, ik zie in de verte het gras en iemand staan met een ballon. Het pad zie ik ook en loop er naar toe, het voelt wat vreemd, koud misschien? Ik zie vlinders, vogels, een regenboog maar ook regen en donkere wolken.
Het is warm en dan weer koud.
In de verte staat het huis, als ik er ben verplaatst het huis zich een stukje naar achter, het huis staat recht met een rond raam, dichte deur, driehoekig raam en een vierkant huis.
Er komt rook uit de schoorsteen, er zit een gat in het dak.
Voor de ramen hangen gordijnen, staan bloemen maar ook is er een raam dicht.
Het voelt fijn om er te zijn, maar de deur zit dicht, ik loop wat rond en voordat ik het weet val ik door het raam naar binnen.
Met een klap val ik op de grond.

Ik open mijn ogen en ga staan. Waar ben ik nu beland in de kelder. Eerst is alles een grote ruimte maar dan zijn daar plots gangen, openstaande deuren en losse kamers. Ik loop door de gang en kijk 1 voor 1 de kamers binnen.
1 kamer voelt warm en heeft een opa en oma uitstraling met een gezellige fauteuil, een klein tafeltje met een kopje thee. De stoel is rood en groot, ik loop door de kamer heen en wat voelt het heerlijk warm aan. Ik dwaal verder waar ik in een kamer vol met stof kom en een kamer vol met dozen. ik dwaal door de muur naar de andere kamer waar ik in een open ruimte sta met een trap naar boven, ik neem de trap naar boven, de trap is van licht hout. Ik kom uit op de eerste verdieping, wat vreemd waar is de begane grond? Hier ruikt het naar narcissen, de ramen staan open en er valt in alle kamers een heerlijk zonlicht naar binnen. Er staat een bed, een bank en een grote tafel. Ik ga aan de grote tafel staan en kijk om mij heen, wat een mooie grote ruimte. Ik loop naar de trap, het is een ouderwetse vlizotrap en kom boven op de krakende houtenvloer uit, er valt licht door dakpannen en door het gat in het dak kijk ik zo naar de lucht, de vogels en de donkere wolken die zich samenvoegen.

Ik zie iets van rosé, ik buig en glij plots naar beneden zo boem op de begane grond. Een grote ruimte en een keuken, met openslaande deuren, bloemen op tafel, gordijnen die fladderen in de wind. Een schilderij met de zee, o wat heerlijk ik ruik de zee en hoor de meeuwen.

Ik open mijn ogen. Ik voel rust in mijn hoofd en rust in mijn buik. Wat een fijn gevoel.

Huis nummer 8

De beschrijving

Ik zie het weiland voor me, de tuin is dan ook niet echt netjes aangelegd. Hier en daar een perkje, maar vooral veel gras. Het huis bestaat uit twee torens met plat dak die verbonden worden door een grote glazen wand. Achter die glazen wand zie je twee bankstellen vanwaar men uitzicht heeft op de tuin.

In de linker toren zie je een grote dubbele deur en een groot raam erboven. In de rechter toren zie je beneden een gymzaal en boven een plisségordijn (hierachter is een slaapkamer). In de tuin zie je plekjes om te zitten en plekjes waar kinderen kunnen spelen. Ook is er een schuurtje voor tuinmateriaal, fietsen en hobbyspullen.

 

Begane grond
Als je via de hal binnenkomt is er links een toilet. Als je vervolgens door de deur loopt, kom je in de keuken. Links is een kastenwand en werkplek. Alles laag omdat we daarboven ook weer lekker naar buiten kunnen kijken. Aan de overkant is een kookeiland waar de grote eettafel aan grenst. De woonkamer heeft verder een tv hoek en een open haard. Beide zijden van de woonkamer hebben volledige ramen van boven tot beneden over de hele lengte. Rechts van de woonkamer is de gymzaal en een zwembad met sauna en douche. Aan beide kanten van de woonkamer is een trap naar de eerste verdieping.

 

1e verdieping

Op de eerste verdieping is aan de linkerkant een badkamer en slaapkamer. Op de gang staan op maat gemaakte kasten voor opbergruimte. Via een gang met glazen wand kan men de rechterkant bereiken. Op de gang zijn ook hier weer kasten. Aan deze zijden bevinden zich de ouder slaapkamer en nog een eenpersoonskamer.

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders