Verandering doet leven

Een bekende uitspraak, ‘verandering doet leven’.
Maar verandering geeft vaak ook angst. Angst voor het onbekende, angst voor de mening van anderen. Daarom zijn we snel geneigd te blijven bij het oude, veilig en vertrouwd. Dan verandert er niets, maar is dat eigenlijk wel wat je wilt?

Verandering is ook ontwikkeling. Het laat je groeien, geeft je nieuwe kansen. Dat zie ik ook bij onze kinderen. Na elke nieuwe gebeurtenis in hun leven, bij elke verandering, zie ik ze groeien. Ze kijken mij aan met hun grote blauwe ogen en ik zie dat ze weer een beetje wijzer zijn. De eerste keer avondvierdaagse, het behalen van een zwemdiploma, de eerste keer zelf naar school lopen. Zelfs gister nog toen onze kleine prinses haar jaarlijkse voorstelling mocht dansen. Na afloop was zij minstens 10 centimeter gegroeid. Verandering doet leven…

Een andere uitspraak is; ‘Alleen wie verandert blijft zichzelf trouw’.
En dat is precies wat ik doe, ik volg mijn gevoel, blijf mezelf trouw en ben klaar voor opnieuw een grote verandering in mijn leven. Ruim een jaar geleden sloot ik een boek, het boek van een succesvolle dansstudio. Vandaag open ik een nieuw boek, het boek van ‘Door Esther’ en dat het succesvol gaat worden is iets waar ik met heel mijn hart op vertrouw.

 

 

9 gedachtes op “Verandering doet leven”

 1. Lola van Ommen

  Go……al zolang over gehad!! Tijd om te handelen!!
  En weet je wat…..gaat he le maal goedkomen!! Ik heb vertrouwen!!
  X

 2. Jeroen Hoevenaars

  Mooi opgeschreven nichtje! Maar dat jij mooi kon schrijven wist ik al. Heel veel succes met dit nieuw project! Gr. Jeroen x

  1. Ja, dat wist jij, ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik dat voor jullie heb mogen doen. Ik lees het nog regelmatig…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *