Een bekende uitspraak, ‘verandering doet leven’.
Maar verandering geeft vaak ook angst. Angst voor het onbekende, angst voor de mening van anderen. Daarom zijn we snel geneigd te blijven bij het oude, veilig en vertrouwd. Dan verandert er niets, maar is dat eigenlijk wel wat je wilt?

Verandering is ook ontwikkeling. Het laat je groeien, geeft je nieuwe kansen. Dat zie ik ook bij onze kinderen. Na elke nieuwe gebeurtenis in hun leven, bij elke verandering, zie ik ze groeien. Ze kijken mij aan met hun grote blauwe ogen en ik zie dat ze weer een beetje wijzer zijn. De eerste keer avondvierdaagse, het behalen van een zwemdiploma, de eerste keer zelf naar school lopen. Zelfs gister nog toen onze kleine prinses haar jaarlijkse voorstelling mocht dansen. Na afloop was zij minstens 10 centimeter gegroeid. Verandering doet leven…

Een andere uitspraak is; ‘Alleen wie verandert blijft zichzelf trouw’.
En dat is precies wat ik doe, ik volg mijn gevoel, blijf mezelf trouw en ben klaar voor opnieuw een grote verandering in mijn leven. Ruim een jaar geleden sloot ik een boek, het boek van een succesvolle dansstudio. Vandaag open ik een nieuw boek, het boek van ‘Door Esther’ en dat het succesvol gaat worden is iets waar ik met heel mijn hart op vertrouw.

 

 

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

9 reacties op “Verandering doet leven”

 1. Lola van Ommen

  Go……al zolang over gehad!! Tijd om te handelen!!
  En weet je wat…..gaat he le maal goedkomen!! Ik heb vertrouwen!!
  X

 2. Jeroen Hoevenaars

  Mooi opgeschreven nichtje! Maar dat jij mooi kon schrijven wist ik al. Heel veel succes met dit nieuw project! Gr. Jeroen x

  1. Ja, dat wist jij, ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik dat voor jullie heb mogen doen. Ik lees het nog regelmatig…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches