Vandaag is dé dag! De schoolfotograaf zal vandaag langskomen op de basisschool van onze kids. Gisteravond zijn alle kledingstukken zorgvuldig uitgekozen en klaargelegd. Ja hoor, hoe klein ook, ze weten echt zélf wat ze (aan) willen. Gelukkig is ook mama zeer tevreden met hun keuzes. Mama houdt namelijk van een klein beetje (veel) ‘matching’ wat kleur betreft, ook voor de broer en zus foto haha!

Wanneer de wekker al lang en breed is gegaan vraag ik mij af waar die heerlijke knuffels en kussen blijven waar ik iedere ochtend weer blij mee word verrast. Wanneer ik meneertje aangekleed en wel in zijn nieuwe broek met zorgvuldig uitgekozen shirt en blouse de slaapkamer op zie komen, dringt tot mij door dat die knuffels vandaag worden overgeslagen. Meneer heeft zich aangekleed, zonder dat ik daar ook maar één keer naar heb hoeven vragen. Goh, kwam de fotograaf maar iedere schooldag!

Tijdens het ontbijt vertelt de kleine prinses wat zij het allerliefste met haar haren wil, met meneertje hebben we het over zijn helaas nog zichtbare koortslip. Ik doe hem een paar stoere poses voor waarbij hij zijn koortslip zou kunnen verdoezelen. Hij kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen aan… Niet stoer genoeg denk ik. Dan vertel ik hem dat de fotograaf het misschien wel kan fotoshoppen. Huh? Dat vereist enige uitleg en die geef ik hem dan ook.

Eenmaal boven in de badkamer aangekomen, in de weer met gel en haarlak (als je haar maar goed zit), zegt hij ineens; “Mam, ik ga gewoon met mijn koortslip op de foto hoor.” “Gewoon zoals ik ben!” Even ben ik er stil van, leermomentje

Goh wat ben ik trots op hem, wat is hij gegroeid het afgelopen jaar. En dan heb ik het niet over zijn broeken die momenteel allemaal hoog water verwachten. Smile 😉

 

Liefs Esther

 

ProfielfotoHallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen. Als Coach, schrijfster, inspirator, docent dans en een creatieveling met een passie voor (hooggevoelige) kinderen, zet ik mij in om kinderen en hun ouders, het contact met zichzelf te laten herstellen en te behouden. Op die manier zullen zij zich beter staande kunnen houden in een wereld die hen overweldigt. Tijdens het opgroeien tot een volwassen persoon is het mogelijk dat je het contact met jezelf verliest. Opvoeding, gebeurtenissen in je leven, school en omgeving, zijn hierbij van invloed. Door jezelf keer op keer aan te passen, te doen (waarvan jij denkt) wat er van je verwacht wordt, ga je beetje bij beetje bij je binnenste vandaan. Het lijntje tussen jou en jezelf wordt steeds dunner, de verbinding steeds slechter, in sommige gevallen wordt het contact zelfs helemaal verbroken. Wanneer kinderen het contact met zichzelf verliezen, wordt het moeilijker zichzelf staande te houden in die overweldigende wereld. Ze raken sneller overprikkeld wat kan leiden tot allerlei klachten. Door middel van coaching, workshops en trainingen help en begeleid ik kinderen en ouders het contact met zichzelf te herstellen, te behouden en weer in balans te zijn. Wil je graag meer weten over hoe ik dat doe? Kijk hier waar ik voor sta.

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders