Individuele coaching Villa Wijs

Wat is Villa Wijs?

Villa Wijs is een methode waarbij we het lichaam vergelijken met een huis. Door middel van visualiseren (vertalen van gedachten naar beeld), kun je jezelf verplaatsen binnen in jouw huis. Op die manier kun je ‘uit’ je hoofd komen, de trap nemen van je zolder naar beneden. Van ‘denken’ naar ‘voelen’ gaan en andersom. Hoe ‘voelt’ dat wanneer je iets doet vanuit je binnenste, je benedenverdieping, zonder dat je daar te veel bij gaat denken. Hoe kun jij, jouw huis maken tot een fijn plekje, zodat je jezelf thuis voelt in jouw eigen huis. Dan wordt het een stuk makkelijker om niet steeds naar zolder, of zelfs je huis uit, te vluchten. Wanneer je thuis bent in jezelf, ben je veel beter bestand tegen allerlei prikkels van buiten. Je kunt jezelf beter concentreren, beter omgaan met gevoelens en emoties. Het wordt makkelijker jezelf staande te houden in een wereld die soms overweldigend kan zijn.

 

Wat als kinderen meer voelen dan jij denkt?

Hooggevoelige kinderen voelen meer. Ze hebben niet alleen te maken met de gevoelens van zichzelf, ze voelen vaak óók de emoties van anderen. Wanneer jij als ouder niet eerlijk bent in hoe jij je voelt, zullen deze kinderen voelen dat wat je zegt niet klopt met dat wat ze voelen. Dit kan erg verwarrend zijn. Het kind gaat hierdoor twijfelen aan zichzelf. Het is dan ook belangrijk eerlijk te zijn, hierbij help je hen meer dan bij een leugentje om bestwil. Natuurlijk is het zo dat eerlijkheid voor ieder kind het beste is. Kinderen voelen hun ouders sowieso aan.

Bij hooggevoelige kinderen gaat het echter nog een stapje verder. Deze kinderen voelen niet alleen de emotie van de ouders, ze voelen vaak ook de emoties van alles en iedereen om hen heen. Ze zijn hierdoor voortdurend bezig met het verwerken hiervan.
Best vermoeiend dus.

Hooggevoelige kinderen voelen dan ook vaak gevoelens waarvan ze niet weten of het gevoel van hen zelf is, of van de ander. Je kunt je voorstellen dat in een klas met 25 kinderen er heel wat gevoelens in de lucht hangen. Wanneer jouw kind die gevoelens allemaal oppikt, dan heeft je kind het er maar druk mee op zo’n schooldag. Zeker wanneer hij die emoties ook nog eens allemaal één voor één moet gaan verwerken.

Tijdens de Villa Wijs individuele coaching leer ik kinderen hoe dit werkt. Hoe het kan dat je zomaar gevoelens van anderen kunt overnemen. Ik vertel hen over energievelden en hoe ze hun eigen energieveld stevig neer kunnen zetten. Ik help hen hierbij door te werken met deze energie. Door in te voelen en de energie van het kind te lezen, voel ik waar de energie geblokkeerd is en kan ik gericht te werk gaan.

Door middel van visualisatie, creatieve opdrachten, ademhalings- en aardingsoefeningen in combinatie met energetisch werk, bereiken we samen het uiteindelijke doel.

Een sessie duurt ongeveer 1 uur tot 1 1/2 uur.

Individuele coaching Villa Wijs:

  • kosten: €67,- (incl. BTW) per sessie
  • een sessie van maximaal 1 1/2 uur
  • energetisch werk
  • lesmateriaal
  • drinken en wat lekkers

 

Gelieve het te betalen bedrag van €67,- (incl. BTW) voor aanvang van de sessie te voldoen op rekening IBAN NL47 RABO 0315531673  t.n.v. Esther van Bijnen o.v.v. naam en Villa Wijs coaching sessie.

Data zijn op afspraak, neem hier contact op.

 

Inschrijfformulier individuele coaching Villa Wijs 

 

 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders