Je kent ze wel, die mensen die uren voor zich uit kunnen staren, denkend aan alles wat ze nog graag zouden willen doen, of graag willen bereiken. In bed liggen staren naar het plafond en denken dat het ze toch niet lukt. Dat het niet kan omdat er wel honderd redenen te bedenken zijn om het niet te doen. Ben jij ook zo’n dromer? Denk jij ook met enige regelmaat het niet te kunnen en laat je de mooiste dromen varen omdat je niet in jezelf geloofd? Zónde! Word wakker! Neem jóuw geluk in eigen handen. Er valt niemand iets te verwijten als je niet doet wat jíj graag zou willen doen. Jij bent namelijk dé persoon die moet gaan geloven in zich zélf!

De reden dat wij als volwassenen moeite hebben met het najagen van onze dromen is dat we niet meer durven luisteren naar ons ‘binnenste’, daar waar onze diepste verlangens zich schuil houden. Als kind was dat veel eenvoudiger. Jonge kinderen hebben zelden moeite met het volgen van hun hart. Ze zijn verbonden met hun ‘binnenste’, hun ziel. Tijdens het opgroeien en ouder worden kunnen invloeden van buitenaf, gebeurtenissen in je leven of opvoeding er voor zorgen dat je langzaam van je ‘binnenste’, je ziel verwijderd raakt en niet meer voelt en handelt naar wat je hart je ingeeft. Je dromen niet langer volgt, maar voortdurend bezig bent met je omgeving te behagen en tevreden te stellen. Goed, hoogste tijd om terug naar je eigen ‘binnenste‘ te gaan.

Stel dat jouw lichaam een huis is, in welke ruimte vertoef jij dan het meest zo gedurende de dag? Waar ben je op het moment dat je naar het plafond ligt te staren en denkt aan alle redenen waarom je iets niet zou doen. Juist, je bevindt je voortdurend op zolder! Sluit je ogen, ga even rustig zitten of liggen. Zie het voor je hoe jouw zolder eruitziet met al zijn gedachten. Duw het zolderraam open en adem een paar keer wat frisse lucht in je longen. Veeg het stof bij elkaar en alles waarvan je denkt het niet meer nodig te hebben stop je in een grote vuilniszak. Een opgeruimde zolder geeft immers rust. Loop dan de zoldertrap af naar beneden, gooi alle slaapkamerdeuren en ramen open, het geeft je meer ruimte eens goed in en uit te ademen. Wanneer je zin hebt stap je even onder de douche en spoel je alle drukte van je af, zó het doucheputje in. Eenmaal afgedroogd trek je die favo outfit aan en loopt de trap af naar beneden waar je de spinnenwebben laat verdwijnen en het stof door de ramen naar buiten laat waaien. Hier, in het ‘hart’ van je woning, met de gordijnen geopend en de warme zonnestralen die door het open raam naar binnen schijnen, lijken die dromen helemaal niet zo ver weg te zijn.

Die avond nestel je jezelf op dat allerfijnste plekje. Alleen jij weet waar dat plekje is. Vandaag heb je ruimte gemaakt voor nieuwe dingen. Dat voelt heerlijk! Het wordt tijd je dromen om te zetten in plannen. Je hebt immers vanochtend al je angsten in die grote vuilniszak op zolder gestopt. Hier in het centrum van je woning, met de kaarsjes aan, voel je wat we je binnenste noemen. Als je goed luistert, kun je het horen. Adem nog maar eens diep in en blaas door je mond uit naar buiten. Sluit je ogen en ontspan.

De volgende ochtend word je gewekt door het grommende geluid van de vuilniswagen. Snel ren je de trap op naar zolder, pakt die grote zwarte vuilniszak en bent nog net op tijd om hem in de grote laadbak te gooien. Opgeruimd staat netjes!

Bovenstaand artikel is door Esther voor vriendinnenonline geschreven.

ProfielfotoMijn naam is Esther van Bijnen. Als Coach, schrijfster, inspirator, docent dans en een creatieveling met een passie voor (hooggevoelige) kinderen, zet ik mij in om kinderen én hun ouders, het contact met zichzelf te laten herstellen en te behouden. Op die manier zullen zij zich beter staande kunnen houden in een wereld die hen overweldigt. Tijdens het opgroeien tot een volwassen persoon is het mogelijk dat je het contact met jezelf verliest. Opvoeding, gebeurtenissen in je leven, school en omgeving, zijn hierbij van invloed. Door jezelf keer op keer aan te passen, te doen (waarvan jij denkt) wat er van je verwacht wordt, ga je beetje bij beetje bij je binnenste vandaan. Het lijntje tussen jou en jezelf wordt steeds dunner, de verbinding steeds slechter, in sommige gevallen wordt het contact zelfs helemaal verbroken. Wanneer kinderen het contact met zichzelf verliezen, wordt het moeilijker zichzelf staande te houden in die overweldigende wereld. Ze raken sneller overprikkeld wat kan leiden tot allerlei klachten. Denk aan angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, overprikkeling, onderpresteren, slecht slapen. Door middel van coaching, workshops en trainingen help en begeleid ik kinderen en ouders het contact met zichzelf te herstellen, te behouden en weer in balans te zijn. Wil je graag meer weten over hoe ik dat doe? Bekijk de volgende links eens:

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

2 reacties op “Hey jij daar, zit niet te dromen!”

  1. Hoi Eshter,

    Een mooi,herkenbaar, duidelijk verhaal wat je schrijft.
    Weet je al wat meer over de de workshop ontspanning met en voor kinderen?
    Groetjes Chantal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches