Als je op maandagochtend na de herfstvakantie weer aan het werk gaat, je mailbox opent en dit leest, dan ben je geraakt. Dan besef je dat je de juiste keuze hebt gemaakt door het ene te durven loslaten en te kunnen beginnen met het andere. Iets nieuws met een groter doel. Kinderen, onze kinderen, jullie kinderen. Door ze te laten zijn wie ze zijn, ze te leren bij zichzelf te blijven. Dan worden het daadkrachtige, zelfverzekerde, liefdevolle volwassenen die weten wat ze willen, doordat ze durven luisteren naar hun eigen binnenste. Ik zou willen dat iemand mij dat had geleerd toen ik nog kind was. Of eigenlijk, ik zou willen dat niemand mij het had afgeleerd…

Een moeder vertelt;

Het was een geslaagde middag. Als je nagaat dat hij het toch echt spannend vond om te gaan, omdat hij niet wist wat te verwachten natuurlijk. Zijn eerste reacties waren; ‘ik vond het leuk en fijn.’ Bij de vraag of hij het ook nuttig vond, was zijn antwoord volmondig JA 🙂

Dat konden wij ook echt wel merken, hij was enthousiast en toch had hij echt een rust over zich heen. Toen we hem (later) vroegen of hij dat wat hij geleerd had nog vaker zal gaan gebruiken, zei hij dat hij dit echt niet gaat vergeten en handig vindt om te gebruiken, want het helpt echt. 

Dus erg blij met deze handvatten ;-))

Toppie hoor!!

Een paar dagen geleden beleefde we onze eerste ‘stoere jongens middag’. Een middag voor stoere, gevoelige jongens, met als locatie de Loonse en Drunense Duinen. Bij aankomst op de parkeerplaats was de spanning bij sommige van hun gezicht af te lezen. Eenmaal boven op de zandberg was die spanning snel verdwenen en gingen ze samen op zoek naar een mooie plek om de middag door te brengen. Gekozen werd voor een soort eiland met bomen met daar omheen vooral heel veel zand! Ze schreven hun namen met een stok in het natte zand en stelde elkaar op die manier voor. We hebben spelletjes gedaan, een hut gebouwd en in de bomen geklommen. En zo’n berg zand, daar moet je natuurlijk ook een paar keer flink hard vanaf rennen…of rollen haha!

Het verwondert mij steeds weer hoe open en eerlijk kinderen zijn. Hoe goed ze zich kunnen verwoorden. Heel bijzonder vind ik dat. Zo ontdekte we dat ze in sommige dingen op elkaar lijken en in andere dingen juist niet. Dat iedereen wel iets heeft waar die heel goed in is en we allemaal wel iets hebben wat we graag anders zouden willen zien. De één is heel goed in computeren, de ander in rekenen, bomen klimmen of knutselen. Ze gaven allemaal aan wel eens last te hebben van een te vol hoofd. Ze vertelde dat ze het ‘uit’ knopje dan niet kunnen vinden en dat ze bijvoorbeeld steeds aan iets moeten denken waar ze helemaal niet aan willen denken. Een van hen zei; ‘Het is net als een liedje wat niet meer uit je hoofd wil.’ Nou, daar heb ik wel een paar tips en trucs voor! Sommige vinden het ook lastig zich te concentreren op school, of kunnen niet goed tegen al het lawaai wanneer ze ergens zijn waar het erg druk is. Zo spraken we over ademhaling en waarom dat zo belangrijk is. We oefenden dit ook op een aantal leuke en grappige manieren. Ik liet hen kennis maken met visualisaties. Visualiseren is het vertalen van een gedachten naar beeld. Wanneer je bijvoorbeeld je ogen sluit en denkt aan een slagroomtaart, dan kun je hem ook voor je zien. Visualisatie oefeningen kunnen je heel goed helpen op momenten dat je bijvoorbeeld bang bent, of wanneer je het ergens te druk vindt.

‘Logica brengt je van A naar B; verbeelding brengt je overal,’ zei Einstein.

Wanneer je visualiseert maak je gebruik van de kracht van verbeelding. Door je dingen te verbeelden kun je gemakkelijker ontspannen, jezelf beschermen en opladen en zelfs beter presteren. Het was een bijzondere, leerzame, middag voor ons allemaal. Dat er nog vele mogen volgen. Ik heb er van genoten, bedankt lieve ‘stoere’ jongens!

Ook graag een keer deelnemen aan een van de workshops? Like dan mijn facebookpagina en blijf op de hoogte van alle activiteiten. Voor vragen of meer informatie neem je contact op.

 

 

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders