In mijn armen sluit ik mijn kleine prinses, ik steek mijn neus in haar haren en snuif een mengsel van zonnebrand, zilte zee en zand op. Ik geniet van het moment dat we samen kijken naar de laatste straaltjes van de zon die zo onder gaat. Ik heb niet veel nodig om te genieten. Samen met mijn gezin in de buitenlucht en ik ben dik tevreden. Ik heb mezelf voorgenomen ieder ‘geniet‘ momentje op te slaan in mijn ziel, mijn binnenste, zodat ik er straks, tijdens de donkere kille winter, nog eens met veel plezier aan terug kan denken. Ze nogmaals kan beleven.

Geloof me als ik zeg dat die momenten er overal zullen zijn. Hoe ver je ook vliegt, hoe dicht bij huis je ook zult zijn. De eerste ochtendstralen in dat hoekje van je achtertuin. De cappuccino op het terrasje aan zee. De glimlach van je kind die snoept van het ijsje wat gekocht is van de door opa gekregen vakantie centjes… Ze zijn er overal, die prachtig mooie geniet momentjes. De meeste krijg je gratis en voor niets, met liefde. Je hoeft ze alleen maar even op te merken…en vervolgens niet vergeten op te slaan!

Geniet van deze mooie zomer!

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

1 reactie op “Geniet…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches