Als de dag van gister…Vijf jaar geleden. Ik mocht je helpen bij het laatste stukje, de weg naar buiten. Ik pakte je aan, je oogjes al geopend. Met die grote ogen keek je me aan, zo wijs. Dat zal ik nooit vergeten. Je keek recht in mijn ziel. Alsof je met je kleine vingertje in mijn hart prikte om mij te vertellen dat het tijd was te ontwaken. Je grote broer deed dat al eerder, hij had de weg al voor je vrij gemaakt. Jij kwam om hem aan te vullen. Als een geschenk uit de hemel. Je naam betekent niet voor niets Engel. Al snel kon je dat kleine hoofdje op houden. Je wilde om je heen kijken, alles zien en alles meemaken. Nieuwsgierig als je toen al was. Ook nu wil je graag alles weten. Stel je vragen waarbij we ons soms afvragen of het wel goed is dat je daar als vijfjarige al over nadenkt. Maar dat is hoe jij bent en dat is prachtig! Je wilt graag alles zelf doen, “kank selluf”, was een van je eerste zinnen geloof ik. Wanneer het dan niet lukt word je boos, vooral op jezelf. Een beetje perfectionistisch ben je wel, maar ach, ik weet van wie je dat hebt… Je doet ons regelmatig versteld staan met de dingen die je allemaal al kunt. Ook dan vragen we ons wel eens af of dat gewoon is voor een vijfjarige, maar dat is hoe jij bent en dat is prachtig! Lief klein Engeltje. Ik weet dat jij met je grote blauwe ogen nog veel vaker in de ziel van andere zult kijken. Dat je met dat kleine vingertje nog zoveel meer harten zult ontdooien. Daarvoor ben je hier op aarde. Dat voel ik. En hoe graag je ook alles zelf wilt doen, ik zal er voor je zijn als je mij nodig hebt. Ik zal over je waken als een leeuwin over haar welpje. Lief meisje van me, blijf bij jezelf, je bent mooi zoals je bent. Zoals je bedoeld bent te zijn. Love you…

 

Liefs mamahart 1

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders