Als de dag van gister…Vijf jaar geleden. Ik mocht je helpen bij het laatste stukje, de weg naar buiten. Ik pakte je aan, je oogjes al geopend. Met die grote ogen keek je me aan, zo wijs. Dat zal ik nooit vergeten. Je keek recht in mijn ziel. Alsof je met je kleine vingertje in mijn hart prikte om mij te vertellen dat het tijd was te ontwaken. Je grote broer deed dat al eerder, hij had de weg al voor je vrij gemaakt. Jij kwam om hem aan te vullen. Als een geschenk uit de hemel. Je naam betekent niet voor niets Engel. Al snel kon je dat kleine hoofdje op houden. Je wilde om je heen kijken, alles zien en alles meemaken. Nieuwsgierig als je toen al was. Ook nu wil je graag alles weten. Stel je vragen waarbij we ons soms afvragen of het wel goed is dat je daar als vijfjarige al over nadenkt. Maar dat is hoe jij bent en dat is prachtig! Je wilt graag alles zelf doen, “kank selluf”, was een van je eerste zinnen geloof ik. Wanneer het dan niet lukt word je boos, vooral op jezelf. Een beetje perfectionistisch ben je wel, maar ach, ik weet van wie je dat hebt… Je doet ons regelmatig versteld staan met de dingen die je allemaal al kunt. Ook dan vragen we ons wel eens af of dat gewoon is voor een vijfjarige, maar dat is hoe jij bent en dat is prachtig! Lief klein Engeltje. Ik weet dat jij met je grote blauwe ogen nog veel vaker in de ziel van andere zult kijken. Dat je met dat kleine vingertje nog zoveel meer harten zult ontdooien. Daarvoor ben je hier op aarde. Dat voel ik. En hoe graag je ook alles zelf wilt doen, ik zal er voor je zijn als je mij nodig hebt. Ik zal over je waken als een leeuwin over haar welpje. Lief meisje van me, blijf bij jezelf, je bent mooi zoals je bent. Zoals je bedoeld bent te zijn. Love you…

 

Liefs mamahart 1

Esther van Bijnen

Intuïtief en energetisch coach

Ik ben Esther van Bijnen, eigenaar van Villa Wijs en bedenker van de Villa Wijs methode.

Na 10 jaar succesvol een dansschool te hebben geleid, werd mijn vuurtje minder. Was het perfecte pasje echt waar het voor mij om gaat?

Steeds meer vielen me de kinderen achter in de rij op en voelde ik een nieuwsgierigheid naar deze kinderen. Een behoefte om juist voor hen meer te betekenen. Ervoor te zorgen dat deze kinderen, ongeacht hoe perfect of imperfect de pasjes waren, met plezier en voluit zouden dansen.

Ik realiseerde me dat ik mezelf herkende in deze kinderen. Ik was al die tijd bezig met presteren, met de buitenkant, maar het werd tijd dat ik bij mezelf kwam, bij mijn binnenwereld.

Ik ging me verdiepen in het werken met energie. Al van kinds af aan ben ik mij bewust van deze levensenergie. Gevoelig als ik was pikte ik veel op, maar was dat wat ik voelde van mij, of van de ander?

Door me erin te verdiepen, ontdekte ik wat ik met deze energie kan en wat het met mij doet als ik mijn energie vrij laat stromen. Hoe ik hierdoor beter in mijn eigen kracht kwam te staan. Ik maakte opnieuw contact met mezelf. Het voelde als thuiskomen. Wat had ik dat als kind graag willen leren.

Nu leer ik het aan andere kinderen en volwassenen met behulp van mijn Villa Wijs methode, een manier om heel makkelijk aan kinderen, én volwassenen, uit te leggen hoe energie werkt en hoe je met energie kunt werken.

Villa Wijs heeft zich intussen ontpopt tot een complete, eenvoudige en creatieve visualisatiemethode, die staat als een huis.
In 2018 heb ik de Villa Wijs coachopleiding ontwikkeld om ook andere energetisch- en kindercoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers de kans te geven met de Villa Wijs methode te werken om zo meer mensen te kunnen helpen om een stevige fundering te creëren voor zichzelf zodat ze ook tijdens een stevige storm blijven staan als een huis.

5 reacties op “Als de dag van gister…”

  1. Wat mooi Esther, ik heb drie kleindochters en die zijn alle drie op verschillende manieren “heel” speciaal.

    1. Dat is ook zo mooi Jose, ze zijn allemaal anders, dat maakt dat ze allemaal ‘speciaal’ zijn. Geniet van alle mooie momentjes die je samen met hun hebben mag en laat ze vooral nog heel lang ‘speciaal’ zijn 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Villa Wijs draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches