Dichterbij dan ooit - Villa Wijs

Ook te beluisteren via alle streaming platforms

Ook op afstand, dichterbij dan ooit

Elkaar niet kunnen knuffelen, niet gewoon onbezorgd af kunnen spreken, terug naar thuisonderwijs, niet met de hele familie samen met kerst. De persconferentie van maandag 14 december heeft ons allen geraakt. Onze harten gaan uit naar de ouderen, de jongeren, de ondernemers, kinderen die in benarde thuissituaties zitten en diegenen die eenzamer zijn dan ooit. Onze harten gaan uit naar iedereen die wel een beetje moed kan gebruiken, omdat deze langzaam in je schoenen aan het zakken is. We kunnen dit, houd vol, samen kunnen we dit aan! Speciaal voor nu in deze tijd schreef Villa Wijs een nummer, in samenwerking met Talita Angwarmasse en Daniël Yves Dudok, brachten we op 4 december het nummer ‘Dichterbij dan ooit’ uit. 

We ontmoetten elkaar ruim een jaar geleden. Er was direct een klik en toen Talita besloot om de Villa Wijs coachopleiding te gaan volgen spraken we al snel over hoe we samen mooie dingen zouden kunnen creëren. Niet veel later kwamen we met zijn allen terecht in een tijd waarin we verzocht werden zo veel mogelijk thuis te blijven. Omdat ik het Villa Wijsje ‘Dichterbij’ ,wat ik eerder al schreef, goed vond passen bij deze tijd, plaatste ik het op social media. Talita reageerde niet veel later door mij de tekst van het Villa Wijsje via een gesproken bericht toe te zingen. Kippenvel! Ik wist meteen dat dit zou uitgroeien tot iets moois, iets groters. Iets waarvan we beide droomden en waarmee we de harten van anderen zouden laten gloeien. Om het plaatje compleet te krijgen nam zij contact op met Daniël. Hij ging aan de slag met haar melodie en componeerde het nummer. Toen werd het pas echt magisch. Met de tekeningen van Peter Verhoef, vaste illustrator van Villa Wijs, creëerde ik onze allereerste stopmotion videoclip.  

Omdat we in deze roerige tijd graag wat licht en liefde willen verspreiden, is er speciaal bij dit nummer een ansichtkaart gecreëerd geheel in stijl van Villa Wijs, inclusief het gedichtje met daarbij een link en QR code naar het nummer. Op die manier verstuur je niet alleen een kaart, maar ook een mooi lied, om de ander te laten weten dat je aan hem of haar denkt.  Je kunt de kaart bestellen via onderstaande knop.

Naar wie stuur jij een kaartje?

Esther van Bijnen is eigenaar en bedenker van Villa Wijs en de daarbij behorende visualisatie methode.Na haar pedagogische opleiding, was zij een aantal jaren werkzaam in de kinderopvang, om vervolgens van haar danspassie haar werk te kunnen maken. Tien jaar lang gaf zij les aan jong en oud, zowel binnen haar eigen danssstudio als workshops en trainingen bij verenigingen en scholen. Haar jarenlange ervaring met het werken met kinderen, deed haar na 10 jaar besluiten het roer om te gooien en zich meer te gaan richten op het coachen. Begin 2013 droeg zij haar dansstudio over en nam een jaar rust en bedenktijd, om in 2014 van start te kunnen gaan met Door Esther. Dat was het begin van Villa Wijs en al snel kwam er een praktijk aan huis. Inmiddels is zij deze ontgroeid en houdt zij zich voornamelijk bezig met het opleiden van Villa Wijs coaches, het schrijven van Villa Wijsjes en het ontwikkelen van coachingsmaterialen.
Talita Angwarmasse is een ervaren artiest. Zij is professioneel zangeres, actrice en stemactrice en coach. In 2001 heeft zij de Hbo-opleiding 'Institute For Performing Arts' in Amsterdam afgerond, en kwam zij in het werkveld terecht. Zij heeft in talloze shows gespeeld, zowel in Nederland als in het buitenland. Van hoofdrollen tot bijrollen. Ook is haar stem te horen in verschillende animatiefilms en series. Muziek maken is er met de paplepel ingegoten. Zij komt uit een zeer muzikale familie. Naast zingen en performen is Talita altijd bezig met zelfontwikkeling. Op die manier verzameld zij steeds meer kennis naast haar eigen werk ervaringen. Éen van haar passies is namelijk om anderen te helpen in zijn of haar kracht te laten staan. Dit doet zij o.a. door adem coaching en presentatie en zang coaching. De ademhaling staat centraal. Momenteel is Talita ook nog bezig met het afronden van de Villa Wijs Coach opleiding.
Daniël Yves Dudok is een professionele gitarist die al vanaf zeer jonge leeftijd bezig is in de muziekwereld. Ook als bandleider heeft Daniël met veel bands op grote festivals en in theaters gestaan in binnen en buitenland. Naast vele musicalproducties, speelt deze veelzijdige gitarist met vele artiesten waaronder deze grootheid Rolf Sanchez (bekend van Mas mas mas). Hiernaast produceert en schrijft hij samen met deze artiesten. Sinds 2020 werkt hij samen met Villa Wijs en Talita Angwarmasse en hebben ze dit nieuwe nummer geproduceerd.
Peter Verhoef is een creatieve duizendpoot en tekent en knutselt al vanaf jonge leeftijd. Na het volgen van een heel andere studie richting en loopbaan is hij in 2014 gestart als Villa Wijs (huisstijl) illustrator. Alle illustraties van Villa Wijs voor lesmateriaal, social media, reclame, enz. worden door hem gecreëerd. Naast zijn reguliere baan is deze “hobby” inmiddels gegroeid en tekent en ontwerpt hij voor oa. scholen, coaches en andere bedrijven. Met zijn creatieve brein helpt hij de klant mee ideeën verder uit te werken en vorm te geven in illustraties en/of logo’s (en soms de nodige humor). Alles is mogelijk! Hij maakt gebruik van diverse stijlen: oa. digitaal, potlood, pen, aquarel, oliepotlood en/of combinaties daarvan.

Written by
Esther van Bijnen| Villa wijs (lyrics)
Talita Angwarmasse (vocals)
Daniël Yves Dudok (music)

Produced by
Daniël Yves Dudok
Talita Angwarmasse

Performed by
Talita Angwarmasse (vocals)
Daniël Yves Dudok (guitar)
Carly E (cello)

Illustrations by
Villa wijs
Esther van Bijnen (video editing)
Peter Verhoef (illustrations)

Villa Wijs draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders